Koningin Máxima reikt prijs voor duurzaam ondernemerschap uit

HetkanWEL houdt de ontwikkelingen in de gaten die het leven groener, eerlijker en leuker maken. Voor het geval je het gemist hebt, zetten we het nieuws van deze week nog eens op een rij in Goed Nieuws: van Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap door Koningin Maxima tot een tweede plastic road. 

Koningin Máxima beloont duurzaam ondernemen

Koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I stichting, reikte deze week de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uit aan Eosta. Eosta, ook wel bekend onder de merknaam Nature & More distributeert verse biologische en eerlijke groente en fruit. Ze kregen de prijs voor het initiëren van verschillende duurzaamheidscampagnes, die consumenten bewust maken van de reële kosten van groente en fruit.

2e PlasticRoad in Giethoorn

Ook in Giethoorn komt een PlasticRoad fietspad, het is de tweede plek in Nederland. Eerder al schreven we over het allereerste PlasticRoad fietspad in Zwolle. De PlasticRoad komt op de tegels van een bestaand fietspad. Na het weekeinde gaat het fietspad open. Het gaat om een pad van zo’n 30 meter. Het bedrijf Total verwerkte gerecycled polypropyleen in het pad. De hoeveelheid staat gelijk staat aan 218.000 plastic koffiebekertjes of 500.000 flesdoppen.

We zijn gezonder gaan eten

Er Is Meer Dan Vlees
We zijn met zijn allen gezonder gaan eten. Dat blijkt uit een peiling van het RIVM. Nederlanders drinken bijna 20 procent minder alcohol dan vóór 2010, jongeren zelfs 30 procent minder. We eten ook een iets gezonder: 10 procent minder suiker en snoepgoed, nu nog 30 gram per dag. Ook eten de meeste Nederlanders meer groente en fruit. “Dat veel mensen proberen minder vlees te eten is mooi, want de overgang naar een meer plantaardig eetpatroon is beter voor ons klimaat,” aldus Corné van Dooren, expert duurzaam eten bij het Voedingscentrum. Het Voedingscentrum lanceert nu een campagne ‘Er is meer dan vlees.

Vegetarisch wordt de norm bij OCW

Diners bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW), zijn vanaf nu vegetarisch. Wie toch vlees of vis wil, moet dat van tevoren doorgeven. De Partij voor de Dieren was de initiatiefnemer van deze verandering. Kamerlid Teunissen vroeg de minister de sociale norm om te keren en plantaardig eten de norm te maken. Normaal gesproken moeten vegetariërs en veganisten hun dieetwensen doorgeven, nu moeten juist vleeseters dat doen. “De keuzevrijheid blijft dus geheel in stand.”

Air New Zealand doet wegwerpplastic in de ban

De Nieuw Zeelandse luchtvaartmaatschappij Air New Zealand wil geen wegwerpplastic meer op haar vluchten. Het gaat dan om plastic bekers, deksels, plastic tasjes. Jaarlijks gaan er bij de luchtvaartmaatschappij zo’n 25 miljoen van dit soort items doorheen. Ter vervanging zullen er alternatieven komen, zoals herbruikbare varianten. Eerder al deed Air New Zealand al afstand van 3000 rietjes, over 7 miljoen roerstaafjes en een half miljoen oogmake-up tasjes en tandenborstels.
Lees ook het goede nieuws over het nieuwe woord voor duurzaamheid of het eerste veganistische warenhuis in Nederland. Ook goed nieuws gespot? Neem contact met ons op

Over de schrijver

1 gedachte over “Koningin Máxima reikt prijs voor duurzaam ondernemerschap uit”

Reacties zijn gesloten.