Koningsactie: Lever je elektronisch afval in, en krijg een gratis boek

Lever Je Elektronisch Afval In Op Koningsdag. Foto: Small Dog Electronics, Flickr
Lever Je Elektronisch Afval In Op Koningsdag. Foto: Small Dog Electronics, Flickr
Op Koningsdag, komende zaterdag, organiseert Wecycle in samenwerking met 235 gemeenten een grote inzamelactie voor elektronisch afval. Na de vrijmarkt belanden veel onverkochte elektrische apparaten in de vuilnisbak. Wecyle wil hier wat aan doen. Snelle inleveraars krijgen het jeugdboek ‘Schaduw over Koningsdag’ cadeau.

De vrijmarkt op Koningsdag is voor veel mensen het moment om gebruikte spullen te verkopen. Onverkochte elektrische apparaten belanden daarna vaak in de vuilnisbak. Per jaar gooien we 35 miljoen kilo aan met name kleine apparaten en spaarlampen weg. Zonde, want dan kunnen ze niet gerecycled worden. Door recycling worden grondstoffen behouden en schadelijke stoffen komen niet in de natuur terecht.

Alle ingeleverde elektrische apparaten worden via Wecycle voor 75 tot 90 procent gerecycled. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Kunststof, ijzer, glas en koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen die dan weer de basis vormen van nieuwe producten.

Met deze actie wil Wecycle de gemeentelijke milieustraat meer bekendheid geven als inleverpunt voor elektronisch afval . Bekijk hier welke gemeenten meedoen aan de actie. En lever je elektronische apparaten en spaarlampen in bij de milieustraat in jou gemeente.

Lees ook
iKringloop: handige app om spullen te delen en te recyclen
[adrotate group=”2″]
Rechtstreex: “Supermarkten kennen het verhaal niet achter hun producten. Wij wel”

1 gedachte over “Koningsactie: Lever je elektronisch afval in, en krijg een gratis boek”

  1. Pingback: Koningsactie: Lever je elektronisch afval in, en krijg een gratis boek | Nieuwe Aarde

Reacties zijn gesloten.