Wil jij minder vlees eten en vind je het belangrijk dat het vlees dat je nog wel eet duurzaam en gezond is? Kijk dan eens op Koopeenkoe.nl Hier kan je samen met anderen een koe kopen die in de wei heeft gelopen en met zorg is groot gebracht. De koe wordt pas geslacht als het van kop tot staart is verkocht. Zo kan je bijvoorbeeld stoofvlees, gehakt, hamburgers en of biefstuk bestellen. Al het vlees wordt gerijpt in rijpkamers zodat het extra speciaal smaakt én langer houdbaar is. Oprichter Berend te Voortwis vertelt enthousiast:
“Onze missie is om de vleessector gezond, transparant en duurzaam maken. Er is een gigantische afstandelijkheid tussen vlees en het dier waar dat vlees vandaan komt. Daardoor ontstaan allerlei problemen en systemen die niet gezond zijn voor dierenwelzijn, de boeren en het vlees. Wij vinden dat het anders moet!”
Weet wat je eet
Elk pakket heeft een oornummer, dat is het oornummer van de koe. Zo weet je altijd waar jouw vlees vandaan komt. Berend te Voortwis:
“Ons vlees is echt puur 100% onbewerkt rundvlees. Wij gebruiken geen E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen. Jouw koe leeft jarenlang goed en geniet van eigen gras bij een boer die van zijn koeien houdt, en dat proef je!
“Op onze site kan je op één van de koeien klikken en jouw deel bestellen. Pas bij 100% is al het vlees verkocht en wordt de koe geslacht. Je krijgt jouw deel van de koe in de vorm van een pakket. Dat bevat echt alles van de koe; van burger tot biefstuk. We brengen jouw koe vers en gekoeld door heel Nederland. We rijpen het vlees twee weken. Van bestellen tot leveren duurt dus maximaal 4 weken en is niet duur; omgerekend € 1,78 per maaltijd.”
Afbeelding: Koop Een Koe
Een diervriendelijke boerderij
Je kunt je afvragen of het mogelijk is om vlees van een diervriendelijke boerderij te kopen. Berend te Voortwis zegt hier over:
“Als je het sec bekijkt is het eten van vlees niet echt diervriendelijk. Maar in vlees zitten bouwstoffen die we, ook al wordt dat soms anders beweerd, nodig hebben om onze waardevolste machine, ons lichaam, aan het werk te krijgen en te houden. Maar we hebben niet elke dag vlees nodig. En daar zit de crux. Al honderden, zo niet duizenden jaren gebruiken we dierlijk vlees in ons dagelijks dieet. Dan kom je al snel op hoe je dat dan wel diervriendelijk kan doen.”
“Het diervriendelijke zit bij ons in het feit dat de dieren, die ons het vlees leveren, een zo goed mogelijk leven hebben. Dat doen we door het dier te geven wat het nodig heeft en laten het uitgroeien tot een dier wat gezond is en wat het vlees geeft wat goed gevoed en goed gehouden is.”
Lees verder bij Voor De Wereld Van Morgen

Over de schrijver

1 gedachte over “Koop een koe!”

  1. Ik ben groot fan van initiatieven als koop een koe, maar nog groter fan van zelf lokaal inkopen bij de boerderij. Scheelt weer transportkosten én dan help ik lokale ondernemers. Om meer mensen te informeren over deze optie heb ik een klein artikel geschreven, waarvan ik denk dat het voor jullie ook erg interessant is, te vinden op mijn website. Alstu! 🙂

Reacties zijn gesloten.