Kopenhaagse Cykelslangen geeft fietsers elegant de ruimte

De Cykelslangen, Oftewel Fietsslang In Aanbouw. Foto: Dissing+Weitling
De Cykelslangen, Oftewel Fietsslang In Aanbouw. Foto: Dissing+Weitling
Het al zo fietsvriendelijke Kopenhagen heeft zichzelf overtroffen met de Cykelslangen, oftewel de “Fietsslang”. Dit is een verhoogd fietspad dat boven de havenkade van de stad heen gelegd is. Het bijzondere fietspad moet verstopping van bestaande fietspaden tegengaan.

De Cykelslangen is niet bijzonder lang, niet veel meer dan 200 meter, maar is een van de meest in het oog springende fietsvoorzieningen in de stad. Het fietspad gaat deels over water en leidt de fietsers over een winkelgebied in de haven. Tot voor kort moesten fietsers zich mengen met het winkelende publiek, nu kunnen ze stevig doortrappen. “Onder [het fietspad] is een havenkade met langzaam bewegende voetgangers,” aldus Mikael says Mikael Colville-Anderson, CEO van Copanhagenize, een Deens ontwerpbureau. “Er was geen vlotte doorgang voor de fietsers. De mensen op de fiets willen naar huis, terwijl de voetgangers willen kuieren.”

Het fietspad lost dat nu op. Hoewel, fietspad: misschien kun je beter spreken van een fietssnelweg, zo breed is de Cykelslangen gebouwd. Bekijk hier een video van het fietspad:

Bron: Wired

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Nederland kan veel fietsvriendelijker met doorfietsroutes, stallingen en groene golven
5 designs die de fiets nog groener maken

Over de schrijver

2 gedachten over “Kopenhaagse Cykelslangen geeft fietsers elegant de ruimte”

  1. Pingback: Londen krijgt "supersnelwegen" voor fietsers - hetkanWel.nl

  2. Pingback: Hamburg ontvouwt ambitieus plan om autovrije stad te worden » hetkanWel.nl

Reacties zijn gesloten.