Koraal kan beter overleven dan wetenschappers dachten

Foto: 360

Robotcamera’s hebben levend koraal ontdekt in het Groot Barrièrerif (Great Barrier Reef) op een extreme diepte. De robotduikers van het Catlin Seaview Survey-project kunnen vier keer dieper duiken dan menselijke scubaduikers.
Ongeveer de helft van het koraal in de Groot Barrièrerif, voor de kust van Australië, is de afgelopen 30 jaar gestorven. De ontdekking van levende koralen op grote diepte wordt door marinebiologen en milieudeskundigen gezien als een goed teken. Koralen lijken sterker te zijn dan tot nu toe werd aangenomen.
Binnen het Catlin Seaview-onderzoek proberen marinebiologen en andere wetenschappers de toestand van het koraal in het 2.300 kilometer lange Groot Barrièrerif in kaart te brengen. Ze doen dat samen met Google Seaview, de watervariant van Google Streetview.


Bron: 360, het beste uit de internationale pers.

Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Balsem voor de ziel
Wekelijks worden 27 Amerikaanse kinderen vermoord door hun eigen ouders
Anti-biotica crisis: oregano voor kippen

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020