Krachtige magneten als revolutionair wapen tegen kanker

Sparr0, Flickr.com
Sparr0, Flickr.com

Wetenschappers uit Zuid-Korea hebben een nieuwe ontdekking gedaan op het gebied van kankerbestrijding. Ze ontdekten dat magneten schadelijke kankercellen kan vernietigen. De methode is met succes uitgetest op darmkankercellen. Men wil de techniek nu ook op andere vormen van kanker uitproberen, om te zien of het ook mogelijk is om andere tumoren te vernietigen.

Nanodeeltjes
Een gezond lichaam reageert op schadelijke cellen door deze af te breken. In het geval van kanker is dit niet zo en kunnen cellen zich blijven delen. Voor deze nieuwe behandelingsmethode worden er kleine ijzeren nanodeeltjes gemaakt. Die nanodeeltjes worden vastgezet op de proteïnen die het lichaam produceert als er schadelijke stoffen in het lichaam worden gevonden. Op die manier is het mogelijk om ze te laten hechten aan de moleculen in tumorcellen. Zodra het magnetische veld in werking wordt gesteld, voegen alle moleculen zich samen en krijgt het lichaam alsnog het signaal dat deze cellen moeten worden afgebroken.
Effectief
Tot nu toe lijkt de methode erg effectief. In een testcase waarbij darmkankercellen werden blootgesteld aan de nanodeeltjes en een magnetisch veld, werden meer dan de helft van de cellen vernietigd. de onbehandelde cellen bleven onaangetast. Voor de methode ook op mensen getest kan worden, is eerst meer onderzoek nodig. Daarnaast roepen wetenschappers mensen vooral op om gezond te leven, om zo de kans op kanker te verkleinen.
Bron: Daily Mail
Lees ook:
Minder zout verkleint de kans op kanker
Nederlandse vrouwen hebben een grotere kans op kanker
Jong en gezond dankzij avocado’s
ConsuMed is een grote online gezondheidscommunity die met actueel en relevant gezondheidsnieuws en publieksvriendelijk geschreven medische informatie maandelijks ruim een half miljoen unieke bezoekers trekt. Volg ConsuMed via de site, op Facebook of via de nieuwsbrief.