Carlijn heeft een online kringloopwinkel in haar camperbusje

Dit jaar ben ik spontaan een kleine side-business begonnen: ik run een online kringloopwinkel vanuit mijn camperbusje. Als ik onderweg kom ik regelmatig mooie spullen tegen. Zonde om te laten liggen, denk ik dan, want ik gun alles een tweede leven en dus neem ik het mee en verkoop ik het door. 

Met mijn blauwe Volkswagenbusje reis ik veel door Europa. Dit jaar iets minder dan anders, maar meestal ben ik een paar maanden weg in de zomer. Soms alleen, soms met vrienden. Ik werk dan onderweg als freelance journalist en bezoek verder alles waar ik zin in heb. Soms werk ik een tijdje mee bij een eco-gemeenschap, soms bezoek ik een stad, soms ga ik een weekje surfen en soms ben ik een tijdje in de bergen. Het is heerlijk om je zo vrij te voelen. Weinig stress, simpel leven.

Kringloopwinkel

Kringloopwinkel

Onderweg, in het buitenland, vind ik vaak mooie spullen: gewoon aan de straat of in een of ander klein kringloopwinkeltje. Daar zit soms zulke kwalitatief goede en mooie vintage bij, dat ik het het liefst allemaal wil kopen. Maar ik heb er geen ruimte voor en heb het ook zeker niet nodig. Dus toen dacht ik deze zomer: ‘Wat nou als ik er anderen blij mee kan maken? Dan liggen die spullen hier niet te verpieteren en maak ik er iemand blij mee. Win-win!’. Ik twijfelde geen moment, maakte een instagramaccount aan en @DeKringloopbus was geboren.

Mooie verhalen

Soms komen met de spullen ook mooie verhalen. In Duitsland kwam ik in een ontzettende rommelwinkel terecht met twee oude dames. Mijn Duits is niet al te best, maar dat deerde ze niks. Gezamenlijk begonnen ze geanimeerd een lang verhaal aan mij te vertellen, met handgebaren en stemmetjes. Het leek een klein toneelstukje! En ik maar knikken en lachen, maar had geen idee waar het verhaal nou over ging. Ik ging wel weg met een tas vol mooie kandelaars, een tafeltje en hele mooie kopjes. Soms is het passen en meten om alles in de bus terug naar huis te krijgen.

B66F9C36 7D5D 4384 B91A 2Bc0D88A77Ba E1607338461944

In Frankrijk kwam ik langs een groot, oud pakhuis. Aan de buitenkant stond een telefoonnummer dat je kon bellen als je naar binnen wilde. Gedaan natuurlijk. De oude en ietwat dikke man kwam pas na een uur aanrijden om de toko open te gooien. Geweldige spullen: deze man was gewoon een verzamelaar! Hij verkocht alleen weinig zei hij. Na een rondgang begreep ik waarom, hij vroeg veel te veel geld voor de kleinste objecten. Afdingen kon ook niet. Het waren tenslotte zijn ‘schatten’ die hij had gevonden. Dat vond ik dan wel weer lief. Maar ik heb niks meegenomen.

Op straat

De laatste maanden ben ik vooral in Nederland, door het coronavirus. Ook hier houd ik mijn ogen open. Langs de kant van de weg valt in de Randstad vaak genoeg iets te vinden. Ik heb zelfs mijn koelkast op straat gevonden. Er zijn al zoveel spullen in omloop: van kinderspeelgoed tot kleding en meubels, echt alles valt tweedehands te vinden. Soms hoor ik dat mensen het vies vinden om tweedehands kleding uit een kringloopwinkel aan te trekken, maar dat snap ik niet zo. In een hotel slaap je ook onder lakens die al eerder door iemand anders zijn gebruikt. Je moet het gewoon goed uitwassen of schoonmaken.

Kringloopwinkel

In tweedehands zaken of een kringloopwinkel zijn vaak kwalitatief goede spullen te vinden als je wat langer zoekt. Soms heb je een beetje inspiratie nodig of wat inlevingsvermogen om een stuk in je huis te zien, maar het is het waard. Ik ben de laatste die mensen spullen wil aansmeren, die ze niet nodig hebben. Ik zet dan ook alleen wat online als ik wat moois heb gevonden. Er is altijd wel iemand te vinden die net datgene zocht, wat ik heb gevonden! Hopelijk kan ik, over een tijdje, ook eens een marktje organiseren, dat is wat gezelliger dan op instagram.

Koop jij je spullen vooral nieuw en duurzaam of ben je regelmatig op zoek naar tweedehands spullen en kleding bij een kringloopwinkel? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten. 

Over de schrijver

1 gedachte over “Carlijn heeft een online kringloopwinkel in haar camperbusje”

  1. Of ik nieuw & duurzaam, of tweedehands koop? In principe ga ik eerst op zoek naar tweedehands bij kringloopwinkels, op Marktplaats of Facebook. Als dat niet lukt, dan pas nieuw. Zo kan ik tamelijk zorgeloosleven, zonder erg veel te hoeven verdienen. Dat ervaar ik als rijkdom.

Reacties zijn gesloten.