Krom is het nieuwe recht: Kromkommer lanceert soeplijn

Foto: Kromkommer
Foto: Kromkommer

24 mei wordt de soeplijn van Kromkommer gelanceerd. Wereldwijd verspillen we 1,3 miljard ton voedsel; een derde van de gehele productie (FAO). Op hetzelfde moment lijdt 1 miljard mensen ter wereld honger. Alleen al in Nederland kost voedselverspilling ons miljarden euro’s per jaar, van boer tot bord. Volgens schattingen wordt zo’n 5 tot 10% van alle groente en fruit in Nederland verspild vanwege hun ‘looks’. Met de smaak en kwaliteit van al deze groenten is niets mis, maar toch belanden ze op de afvalberg, bij veevoer of in de biovergister. Kromkommer is in 2012 begonnen om door verschillende initiatieven het voedselverspillingsprobleem onder de aandacht te brengen en verspilde groenten terug op de borden te krijgen.

Kromkommer probeert het thema voedselverspilling op een ludieke en luchtige manier onder de aandacht te brengen. Zo leefden ze in januari 2012 een maand lang enkel van eten dat anders zou worden weggegooid. In juni 2012 stonden ze op DAMn Food Waste en kort daarvoor organiseerden ze hun eigen guerrilla-actie in hartje Rotterdam.

Begin 2014 is Kromkommer met een crowdfundingcampagne gestart om een soeplijn op te zetten met soepen gemaakt van verspilde groeten. Nu de beoogde initiële 25.000 euro is opgehaald, kan de eerste soeplijn gepresenteerd worden op 24 mei.

Wil je meer weten over Kromkommer of kijken hoe jij mee kunt doen? Kijk dan even op de website van Kromkommer of like Kromkommer op Facebook. Daarnaast mag hetkanWel 5×2 toegangskaartjes voor de lancering van de soeplijn op 24 mei in het voormalige zwembad Tropicana in Rotterdam. Ook krijg je een gratis soeppakket. Kijk op onze facebookpagina voor meer informatie.

Over de schrijver

3 reacties op “Krom is het nieuwe recht: Kromkommer lanceert soeplijn”

  1. Ja leuk en belangrijk! Kan ik bij de launch aanwezig zijn?
    Niemand die een kromme tomaat, paprika, wortel of komkommer herkent in z’n soep. Eigenlijk zelfs krom dat we ‘hen’ moeten verbergen in een soep, toch?

  2. Wat een supergoed initiatief.
    Waarom verspillen omdat het niet voldoet aan het ultieme maten en vormen van onze groenten.
    De smaak is er niet minder om.

  3. Pingback: Krom is het nieuwe recht: Kromkommer lanceert soeplijn | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.