Kromkommer zoekt crowdfunders voor soeplijn van afgekeurde groente

Kromkommer geeft gekke tomaten een kans. Foto: Kromkommer
Kromkommer geeft gekke tomaten een kans. Foto: Kromkommer
Het sympathieke Kromkommer start een crowdfundingscampagne om een nieuwe soeplijn met afgekeurde groente te ontwikkelen. De organisatie zet zich al langer in tegen voedselverspilling, bijvoorbeeld door in Rotterdam restaurants te laten koken op gekke tomaten, lelijke paprika’s en andere kromme groente.

Dit jaar wil Kromkommer minimaal 20.000 anti-verspillings “helden” betrekken bij hun missie en laten smullen van hun soep van ‘gekke groente’. Daarom starten zij op 13 januari een grote crowdfundingcampagne.

Krom is het nieuwe recht

Een derde tot de helft van al het eten dat we produceren wordt uiteindelijk verspild. Een deel van die verspilling bestaat uit groente en fruit dat vanwege het uiterlijk of overproductie niet op ons bord belandt. “Dat vinden wij krom”, stelt Jente de Vries (mede-oprichter), “en daarom hebben we in 2013 pilots gedraaid om door de hele voedselketen gekke groente te redden. Na het succes van deze pilots is het nu tijd voor een echte Kromkommer productlijn met soepen, gemaakt van geredde groente. Daarmee willen wij krom het nieuwe recht maken. Dat willen samen doen met 20.000 anderen!”.

Een deel van het benodigde geld om de soeplijn te ontwikkelen is al binnen dankzij Stichting DOEN. Wil je investeren in Kromkommer, dan kun je terecht op hun eigen website. Als je meedoet, krijg je vanzelfsprekend ook een kromkommercadeau.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Duitsers openen eerste verpakkingsvrije winkel zonder plastic in 2014
Duizenden mensen eten soep van afgekeurd eten

Over de schrijver