Recept: ‘chocosint-kruidnoot-crumble-taart’, zonder oven!

Deze tijd van het jaar vraagt om kruidnootjes en chocosints. Maar vaak houden we veel pepernoten over na 5 december en liggen de zakken afgeprijsd in de supermarkten. Maak van de overgebleven kruidnoten (of koop een afgeprijsde zak) een heerlijke chocosinttaart met kruidnootjesbodem. De taart maak je zonder oven!

Chocosint kruidnoot crumble

Zet de pan met een klein laagje water op het vuur en breng het water aan de kook. Pak de chocosints uit en doe deze in het bakje. Dit bakje zet je bovenop de pan en zorg ervoor dat het bakje de pan volledig bedekt, zodat geen stoom ontsnapt. Het bakje mag geen direct contact maakt met het kokende water. Op deze manier maak je een ‘au bain-marie‘, dat Frans is voor indirecte verhitting door middel van verhit water. Zet tegelijkertijd een pan op het vuur om de boter te smelten.
Wanneer de chocosints aan het smelten zijn, pak je de kruidnoten en zorg je ervoor dat deze verkruimeld zijn. Hoe? Wees creatief! Mocht de boter gesmolten zijn voeg je de gecrushte kruidnoten toe aan de gesmolten boter. Meng dit goed door elkaar en doe dit in het taartblik. Druk het geheel goed aan, zodat je een stevige bodem krijgt.
Ondertussen is de chocolade waarschijnlijk gesmolten. Deze voeg je samen met de geklopte slagroom. Je kan er ook voor kiezen om vloeibare slagroom te kopen en deze zelf te kloppen, dit duurt alleen wel een beetje langer. Of je koopt geslagen slagroom, qua prijs weinig verschil en voor het resultaat maakt dit ook niet uit. Klop de chocolade voorzichtig door de geklopte slagroom met een spatel of een lepel, zorg ervoor dat je het mengsel niet ‘kapot klopt’ ofwel te hard klopt, zodat de lucht eruit gaat. Doe dit mengsel bovenop de kruidnootbodem in het taartblik en laat het geheel minimaal 2 uur uitharden in de koelkast.
Et voila! Een heerlijke chocosint kruidnoot crumble taart, zonder het gebruik van een oven!
Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.
Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.

Over de schrijver

1 gedachte over “Recept: ‘chocosint-kruidnoot-crumble-taart’, zonder oven!”

Reacties zijn gesloten.