Mario loopt deze zomer de route uit het boek ‘kruistocht in (duurzame) spijkerbroek’

Wat is jouw favoriete jeugdboek? Grote kans dat Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman in jouw top drie staat. Dat geldt in ieder geval wel voor (onze) blogger Mario van Vakantaseren. Twee jaar geleden herlas hij daarom het boek en dat bracht hem op een idee. Zou het mogelijk zijn om de route van Dolf Wega, de 15 jarige hoofdpersoon uit het boek, na te lopen? In duurzame spijkerbroek natuurlijk.

Zijn Kruistocht in Spijkerbroek

Deze gedachte liet Mario niet meer los. Inmiddels is het idee uitgegroeid tot een concreet plan. Deze zomer gaat Mario in de voetsporen van Dolf en de 8000 kinderen van de kinderkruistocht uit 1212 zijn bijzondere wandeltocht afleggen. Hij begint in Zuid-Duitsland in het charmante Rijnstadje Spiers. Net als Dolf die er met een teletijdmachine per ongeluk belandde. Van daaruit loopt hij via het Zwarte Woud en het Bodenmeer naar Oostenrijk. Daar zal hij net als de kinderen de Alpen over steken. In Italië doorkruist hij de Dolomietenstad Bolzano en passeert hij het Gardameer. Uiteindelijk eindigt hij in Genua. 1000 km verder en 6 weken na de start in Spiers. Dit is ook in het boek de plek waar de ontknoping van het verhaal zich afspeelt.

Crowdreading

Mario hoopt dat hij met zijn plan weer veel mensen, in het bijzonder kinderen, aan het lezen krijgt. Crowdreading noemt hij dat. Via zijn stories op Instagram gaat hij onderweg regelmatig een stukje voorlezen en zijn avonturen delen. Je kunt dus samen met hem het beroemde boek (her)beleven.
Kruistocht In Spijkerbroek

Reis mee met Mario

Om dit bijzondere project mogelijk te maken, is Mario begonnen met een crowdfundingsactie. Als je hem volgt op zijn reis, krijg je natuurlijk leuke verhalen en Insta stories te zien. Maar je kunt ook kiezen voor originele tegenprestaties, zoals bijvoorbeeld het boek in een nieuwe, speciaal ontworpen, omslag. Kruistocht in Spijkerbroek in een nieuw jasje zeg maar. Of een paar persoonlijke ansichtkaarten verzonden van beroemde plekken uit het boek.  En wat is een Kruistocht in Spijkerbroek zonder…. spijkerbroek. Wat dacht je van een duurzame Mud Jeans met korting? Mud Jeans maakt de allereerste circulaire spijkerbroeken ter wereld.
Reis mee met Mario van Vakantaseren en sluit je aan bij Zijn Kruistocht in Spijkerbroek.  Je kunt alles over zijn avontuur lezen in dit artikel op zijn website.

Over de schrijver