Kudde schapen houdt bermen in stad Groningen kort

In Groningen worden verschillende grasvelden en bermen in de stad kort gehouden door een kudde schapen. De dieren verblijven in de winter in het natuurgebied Bargerveen, in de lente verhuizen ze naar de stad.

De schapen van Stadskudde Grun begrazen onder leiding van een schaapherder van april t/m oktober de bermen, taluds en andere groengebieden in de stad Groningen. Op deze manier houden de schapen het gras op kort, verbetert de structuur van de bodem en omdat de schapen zaden meedragen in hun vacht, worden allerlei plantensoorten door de hele stad verspreid.

Video uit 2014 over de kudde

Schaapsherder Bouke Arends is heel enthousiast over zijn stadskudde: “Je bent onder de mensen, niet in een hutje op de hei. Je bent echt gewoon midden in de stad en dat maakt het leuk.”

Ook de schapen hebben zich aangepast aan hun stadse leven. Bouke: “Deze schapen zijn een stuk brutaler dan normale schapen, ze zijn niet bang voor verkeer of voor mensen. Ze zijn het al helemaal gewend!”

Video uit 2017

De schaapskudde gaat met haar tijd mee en is te vinden op Facebook & Twitter.

Bron: Dichtbij, Gemeente Groningen

Over de schrijver

3 reacties op “Kudde schapen houdt bermen in stad Groningen kort”

  1. Leuk en nuttig maar zeker niet uniek. Ook in Nieuwegein loopt er al een aantal jaar een kudde. En vast in nog meer steden. Dus het kan, ook in jouw stad ??

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020