Deze stijlvolle vegan tassen van MYOMY zijn gemaakt van plastic flessen

Textiel van gerecycled plastic, of plastic flessen, is steeds gewoner. Denk aan sport- of zwemkleding. Dit is aan de ene kant heel fijn, omdat het plastic opnieuw gebruikt wordt. Aan de andere kant geeft het bij het wassen wel microplastics af, die weer in het milieu terecht komen. Dat is bij tassen veel minder het geval, omdat je die minder vaak wast. Tassenmerk MYoMY laat zien hoe mooi dat er uit kan zien. 

Consequent minder plastic gebruiken

Dat de omvang van ons plasticprobleem groot is, weet je natuurlijk wel. We verdrinken er bijna in. De beelden van stranden vol afval en zeedieren verstrikt in plastic netten zijn moeilijk van je netvlies te wissen. De oplossing is duidelijk: we moeten consequent veel minder plastic gebruiken en -als we het toch per se nodig hebben- zo veel mogelijk kiezen voor een natuurlijk alternatief (bioplastic).

Het plastic dat er al is, kunnen we hergebruiken. Het recente besluit om statiegeld op kleine plastic flesjes in te voeren, gaat zeker helpen om zwerfafval te voorkomen en maakt het gemakkelijker om plastic te recyclen.

Plastic Flessen

Textiel van plastic afval

Het bedrijf Waste2Wear® is absolute koploper als het gaat om het hergebruiken van plastic in nieuwe producten. Zij maken er al sinds 2008 stof en textiel van en adviseren andere bedrijven hoe ze plastic kunnen hergebruiken in hun producten. Voor deze zomer bundelden ze hun krachten met tassenmerk MYoMY.

224.760 plastic flessen

MYoMY ontwikkelde samen met Waste2Wear® een zomercollectie met 4 verschillende soorten tassen van gerecycled plastic. In elke tas zijn 6 tot 36 gebruikte flessen verwerkt. In totaal werden voor de hele lijn 224.760 flessen verwerkt. Allemaal gered van de stortplaats. Ze noemden de collectie MY CIRCLE BAG, omdat de tassen circulair zijn. Marja Baas (Founder & Director van MYoMY) zegt het volgende over de samenwerking.

De samenwerking met Waste2Wear® heeft ons enorm geïnspireerd. Naast de sociale impact van MYoMY’s Fairtrade productie dragen we met deze collectie bij aan een schonere wereld. Het environmental impact report laat dit mooi zien.” 

Er is geen leer in verwerkt, dus ze zijn ook nog eens vegan. Daarnaast zijn ze licht, sportief, praktisch en verkrijgbaar in zandkleur en blauw.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met MYoMY. MYoMY ontwerpt sinds 2007 fairtrade – en circulaire tassen en accessoires van duurzaam gelooid leer en gerecycled plastic. De missie van het bedrijf is om met kwaliteitsproducten een positieve impact te maken op onze samenleving.

Over de schrijver