Kunstblad kan zuurstof maken tijdens verre ruimtereizen

Bron: Inhabitat
Bron: Inhabitat

Deze uitvinding is mogelijk een grote stap in de richting van ontdekkingsreizen naar de sterren. Een groot obstakel voor verre bemande ruimtereizen is namelijk de afwezigheid van zuurstof. Planten gedijen niet goed zonder zwaartekracht, en een oneindig grote zuurstoftank meenemen is ook geen goede optie. Met de uitvinding van de Silk Leaf, een nepplant die zuurstof kan maken met water en licht, kan er nu echter oneindig zuurstof geproduceerd worden in de ruimte.

Werking Silk Leaf

Ontwikkelaar Julian Melchiorri creerde het kunstblad door chloroplast uit planten op een zijden ondergrond te plaatsen. Hierdoor ontstaat dus een hybride plant die prima gedijt in de barre omstandigheden tijdens ruimtereizen. Zijn creatie werkt nog steeds precies hetzelfde als planten op aarde doen, maar in een verbeterde ‘verpakking’.

Silk Leaf als oplossing tegen luchtvervuiling

Naast de potentiële toepassingen tijdens verre ruimtereizen kan de Silk Leaf ook zeer functioneel zijn hier op aarde. 7 miljoen mensen sterven jaarlijks wereldwijd aan de gevolgen van luchtvervuiling. In Amsterdam leven mensen die in de buurt van de A10 wonen gemiddeld 79 dagen korter door luchtvervuiling. De Silk Leaf kan hier verandering in brengen door te functioneren als natuurlijke luchtfiltering in de airconditioning van grote gebouwen of als producent van extra zuurstof in grote steden met smog problemen.

Interessante leestip: Deze fiets slurpt luchtvervuiling op en maakt verse zuurstof

Bron: Gizmodo, Inhabitat

1 gedachte over “Kunstblad kan zuurstof maken tijdens verre ruimtereizen”

  1. Pingback: Kunstblad kan zuurstof maken tijdens verre ruimtereizen | dalternative

Reacties zijn gesloten.