Kunstenaarskoppel bouwt huis van tweedehands ramen voor $500

Glazen Huis. Foto: Yahoo
Glazen Huis. Foto: Yahoo

Nick Olson en Lilah Horwitz gaven hun baan op om een huis te maken waar ze de hele dag konden genieten van licht. Ze verzamelden tientallen tweedehands ramen en bouwden zelf hun ideale huis.
De beide kunstenaars zijn allebei gefascineerd door licht. Nick Olson is fotograaf en Lilah Horwitz een kledingontwerper. Toen ze een avondwandeling maakten op het land van de familie van Nick, kwamen ze op het wilde idee om zelf een huis te bouwen. Een huis waar licht alle ruimte zou krijgen.
Nick Olson: “Licht is zo anders in de ochtend, ‘s middags en als het schemert. We wilden een huis bouwen waar deze verandering in onze leefruimte zou plaatsvinden. Op die manier kunnen we dichter bij de elementen van de natuur leven.”
Ze gingen aan de slag en verzamelden overal tweedehands materiaal, waaronder, vanzelfsprekend, vooral ramen. Ze bouwden het huis zelf. In totaal investeerden ze naar eigen schatting zo’n 500 Amerikaanse dollars in het project.
Het huis is overigens niet het hele jaar bewoonbaar: het is vooral bedoeld als inspirerende plek waar Olson en Horwitz zich even kunnen terugtrekken.

Lees hier het hele verhaal over Nick Olson en Lila Horwitz
Lees ook
Kijktip: idealisten bouwen wijk met aardehuizen van autobanden in Olst
Dorp met hobbithuizen op Zweeds eiland

Over de schrijver