Kuur tegen de dood onder handbereik

1979907377 5A86E84Fff B
Foto: Kalidoskopika, Flickr

De eerste mens die 150 zal worden, is al geboren. En er is een goede kans dat een kuur tegen ouderdom over 25 jaar net zo gewoon is als een tandartsbezoek.

Dit beweert Dr. Aubrey de Grey, gerontoloog en wetenschapper van SENS, een particuliere organisatie die onderzoek doet naar veroudering. De Grey verwacht dat veel mensen langer dan 150 jaar kunnen leven dankzij nieuwe medische technieken zoals stamceltherapie en gentherapie.

En dan hebben we het niet over krakkemikkig oud worden met de gebreken en ziektes die we nu met ouderdom associëren. De Grey: “Het gaat erom te voorkomen dat mensen ziek worden als een gevolg van ouderdom. Bij de therapieën waar wij aan werken is langer leven een bij-effect van een betere gezondheid.”

De therapieën waar Grey onderzoek naar doet, moeten helpen om de hoeveelheid rotzooi die cellen in de loop van hun leven verzamelen, schoon te maken. Lang leven wordt zo volgens De Grey een kwestie van “onderhoud”.

Bron: Reuters

Lees ook

Mobiele telefoon toch niet kankerverwekkend

Smeer je gezond met een dikke laag roomboter

Laat je inspireren door duurzame doeners en win € 10.000

Over de schrijver

2 gedachten over “Kuur tegen de dood onder handbereik”

  1. "Onder handbereik" is volgens mij een wel erg optimistische inschatting. Van hetzelfde type als dat kanker binnen twintig jaar kan worden genezen. In werkelijkheid stijgt het aantal kankergevallen van dertig naar vijftig procent de komende twintig jaar. Tevens is er een toename van het aantal chronische ziekten. Zolang de geneeskunde nog niet in staat is gebleken een passend antwoord te vinden op chronische ziekten, zal dit perspectief toekomstmuziek blijven. Ondanks nieuwe prothesen (heup, knie-en), kunsthartkleppen en kunstharten, zullen we genetisch geen dag ouder worden.

    1. 150????????? en dan tot je 135-ste werken nee bedankt het is nu al een probleem genaamd vergrijzing …sorry dr. de Grey dat wordt niks….eerst ff praten met politiek Den Haag die zijn niet blij met zo,n idee……

Reacties zijn gesloten.