LA voert ‘Meatless Monday’ in

Sweetonveg, Flickr.com
Sweetonveg, Flickr.com

Los Angeles stimuleert haar inwoners om parttime vegetariër te worden en op maandagen af te zien van het eten van vlees. De gemeenteraad heeft alle toekomstige maandagen daarom uitgeroepen tot ‘Meatless Mondays’. Hiermee doet de stad mee aan de internationale campagne om de vleesconsumptie af te laten nemen. Dit is namelijk beter voor de gezondheid en het milieu.

Je bent wat je eet
Volgens raadslid Jan Perry, die het verzoek samen met raadslid Ed Reyes indiende, heeft het eten van vlees ernstige gevolgen voor de gezondheid: “Minder vlees eten kan een aantal van de meest voorkomende ziekten in ons land voorkomen of soms zelfs omkeren. We staan niet meer stil bij de eenvoudige waarheid dat onze gezondheid rechtstreeks beïnvloed wordt door wat we eten.” En ze staat daarin niet alleen; haar verzoek is namelijk met 12 stemmen voor en geen enkele stem tegen aangenomen.
Kleine veranderingen voor grote impact
Ook voor het milieu is het belangrijk dat mensen minder vlees eten. Reyes: “Mensen kunnen zich vaak hulpeloos voelen als het gaat om grote zaken als klimaatverwarming of obesitas, maar de kleine veranderingen die we elke dag doorvoeren, kunnen een enorme impact hebben.” Wat haar betreft kunnen Amerikanen én andere wereldburgers met één bord tegelijk de situatie qua gezondheid, dierenwelzijn en milieu verbeteren.
Bron: NBC News
Lees ook:
Natuurlijk mooi dankzij noni-vruchten
Supermarkt draait door: bio-bananen in verpakking
Ook chocolade Max Havelaar heeft een bittere bijsmaak

1 gedachte over “LA voert ‘Meatless Monday’ in”

Reacties zijn gesloten.