Laat een CV ketel check uitvoeren in de winter door een loodgieter in Almere

Foto: Nadya Peek, Fickr, Cc By 2.0
Foto: Nadya Peek, Fickr, Cc By 2.0
(Gesponsord partnerblog) De wintermaanden zitten er weer aan te komen. In deze koude donkere dagen van het jaar zullen we de verwarming en CV ketel in huis weer hard nodig hebben. De loodgieter in Almere raadt dan ook aan om nog voor de donkere dagen van het jaar een CV ketel check te laten uitvoeren.

Als je een onderhoudscontract hebt voor de CV ketel is dit slechts een kwestie van de loodgieter bellen en een afspraak inplannen. De kosten voor het onderhoud en eventuele reparaties zijn ingedekt in de kleine maandelijkse kosten voor het onderhoudscontract. Ook als je geen onderhoudscontract hebt afgesloten is deze periode een goed moment om de CV ketel te laten controleren. Immers wil je niet opeens voor verrassingen komen te staan in de winter.

Wat verandert er in de winter voor de CV ketel?

In de winter veranderen er een hele hoop omstandigheden voor de CV ketel in huis. In de zomermaanden wordt de CV ketel enkel nog gebruikt voor het verwarmen van water. De verwarming staat in deze periode zo laag dat de CV ketel de gehele zomer niet zal aanslaan. Er zijn zelfs CV ketels die een zomer- en winterstand hebben. Als dit het geval is vergeet dan niet de winterstand weer opnieuw in te schakelen. Nu het weer kouder begint te worden zal de CV ketel uit zijn winterslaap komen en opeens weer op volle toeren moeten gaan draaien. Dit is meestal het moment dat er problemen tevoorschijn kunnen komen. Door een CV ketel check te laten uitvoeren door een loodgieter weet je zeker dat alles in orde is met de ketel. Het is beter om eventuele problemen nu te ontdekken dan op de eerste koude dag van het jaar dat je de CV ketel hard nodig hebt.

Slimme thermostaat aanpassen

Als je nog geen slimme thermostaat in huis hebt dan begin je tot een minderheid te behoren. Een slimme thermostaat kan namelijk flinke besparingen op de energierekening opleveren. De meeste huishoudens in Nederland maken dan ook al gebruik van een slimme thermostaat. Op deze thermostaat kan je van tevoren instellen wanneer de verwarming aanslaat en weer uitgaat. In de zomer zal de instelling van de temperatuur heel de dag laag zijn. In de winter hebben we de verwarming echter weer hard nodig en moet de temperatuur opnieuw ingesteld worden. De meeste slimme thermostaten hebben een mogelijkheid om met één druk op de knop te switchen tussen zomer- en winterstand. Als deze functie niet beschikbaar is moet je opnieuw de thermostaat instellen voor de winter. Check ook meteen of de tijd op de slimme thermostaat automatisch naar de wintertijd is aangepast.

Over de schrijver

1 gedachte over “Laat een CV ketel check uitvoeren in de winter door een loodgieter in Almere”

Reacties zijn gesloten.