Laat maar eens zien dat je het beter kunt dan Rutte en Obama

Beeld uit Anno 2070

Over Nederland wordt wel gezegd dat we 11 miljoen voetbal bondscoches hebben, maar ook over de toekomst van Nederland en de wereld hebben velen van ons een uitgesproken mening. Maar hoe goed onze ideeën en suggesies eigenlijk zijn voor de toekomst van ons land en de aarde, blijft onduidelijk op internetfora en weblogs.

In het spel Anno 2070 kunnen we laten zien dat we betere leiders zijn dan Rutte of Obama, en dat onze besluiten echt een mooiere wereld opleveren. In deze strategy game, een soort groene SimCity, moet je strategische keuzes maken over de vruchtbaarheid van het land, de hoeveelheid energie die je stad nodig heeft en de faciliteiten voor de inwoners.

En dat is nog niet makkelijk, want in 2070 staat een groter deel van de aarde onder water, als gevolg van klimaatverandering. De wereld is daardoor licht ontvlambaar, conflicten en oorlogen liggen voortdurend op de loer.

Iedereen die vindt dat we duurzaamheid niet zo serieus moeten nemen, krijgt met Anno 2070 zijn zin, het is maar een spelletje.

Bron: Grist.org

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020