Lachen maakt echt gezond. 4 tips

Bron: Janainacastelo (Flickr.com)

Een van de sleutels tot een langer én gezonder leven is lachen. Van een glimlach tot een gulle lach: elke lach maakt gezonder. Uit recent onderzoek blijkt dat mensen die positiever in het leven staan minder risico op een beroerte hebben. Onderzoekers van de Duke University Medical Center ontdekten dat positief gestemde mensen de neiging hebben om gezondere keuzes over voeding en lichaamsbeweging te maken. Ook ontdekten zij dat lachen niet alleen je hart gezond houdt, maar ook het humeur en immuunsysteem stimuleert. Vier tips om vaker te lachen.

Laat jezelf lachen
Maak jezelf aan het lachen, ook al heb je het moeilijk. Je voelt minder stress én het helpt tegen hartaanvallen.

Zoek blije mensen op
Waar je mee omgaat, word je mee besmet. Zoek dus je goedlachse vriend of buurman weer eens op als je je down voelt.

Negatief wordt positief
Als je ergens negatief over denkt, probeert dit dan een positieve draai te geven. Dus als je een computerprogramma voor het eerst gebruikt, niet denken dat je het toch niet kan. Denk juist: “Dit is een uitstekende kans om iets nieuws te leren.”

Verschuif het perspectief
Probeer het beste te maken van een vervelend moment door verschuiving van het perspectief. Bijvoorbeeld: sta je in de file en word je er goed chagrijnig van? Niet doen! Focus ergens anders op: dat je uitgebreid naar de radio kunt luisteren. Of het weekend volplannen met leuke dingen.

Bron: scientias.nl, USA today

Lees ook
7 groene dingen die onze voorouders deden
7 bespaartips in de keuken
Minder eten houdt het brein jong