Lamborghini presenteert 910 pk hybride sportwagen

De Hybride Lamborghini Asterion. Foto: Highsnobiety
De Hybride Lamborghini Asterion. Foto: Highsnobiety

Op 1 oktober presenteerde het italiaanse automerk Lamborghini de Asterion LPI 910-4, een plug-in hybride met 10 cilinders en 910 pk onder de motorkap. De Lamborghini Asterion LPI 910-4 wordt aangedreven door drie elektrische motoren en een benzine motor die samen zorgen dat de auto een topsnelheid van 320 kilometer per uur heeft.

De sportwagen onderscheidt zich volgens de bouwers vooral door de lage CO2 uitstoot van 98 gram per kilometer en het lage benzine verbruik van 4.1 liter per 100 kilometer. De auto kan ook helemaal elektrisch gereden worden. In dit geval heeft hij een reikwijdte van ongeveer 50 kilometer en een topsnelheid van 125 kilometer per uur.

Plug-in hybrides zijn een zeldzame verschijning in de wereld van de super snelle racemonsters. Alleen de Ferrari F150, beter bekend als LaFerrari en de P1 van Mclaren gingen Lamborghini voor, en van deze auto’s werden er slechts enkele honderden gemaakt.

Wanneer de Asterion daadwerkelijk op de markt zal komen is nog niet bekend. Tot op heden bestaat de auto alleen nog maar als concept. Lamborghini heeft wel al laten doorschijnen dat ze mogelijk op korte termijn met een hybride sportwagen zullen komen.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

Lees ook 
Nieuw Nederlands automerk introduceert vederlichte elektrische sportwagen
[adrotate group=”2″]
Elektrisch rijden populair, ook met minder belastingvoordeel