Langer zwemmen met een telescopische zwembadoverkapping

Foto: Zwembadoverkapping.com
Foto: Zwembadoverkapping.com
Ben je één van die Nederlanders die in het bezit is van een mooi zwembad in de (achter)tuin? En wil je daar het hele jaar door in zwemmen zonder het ijskoud te krijgen? Met een telescopische zwembadoverkapping is dit mogelijk en het is nog eens milieuvriendelijk ook.

Opslag van zonne-energie
Een telescopische zwembadoverkapping zorgt ervoor dat de zonne-energie opgeslagen wordt. Dit zal het water langer opwarmen. De combinatie met de overkapping zorgt ervoor dat de warmte ook langer binnen blijft. Tenminste, als je de overkapping dicht laat want ook daar heb je verschillende mogelijkheden. Daarover later meer.

Naast de opslag van zonne-energie is de beglazing van de overkapping gemaakt van policarbonaat. Dit materiaal staat bekend om zijn isolerende eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat het water langer op warmte gehouden wordt.

Diverse zwembadoverkappingen
Zwembaden zijn er natuurlijk in verschillende uitvoeringen. En verschillende mensen hebben natuurlijk verschillende soorten wensen. Dat is ook de reden dat er vele soorten zwembadoverkappingen zijn, zoals:

– Hoge zwembadoverkappingen waar je lekker in kunt staan
– Lage zwembadoverkappingen voor mensen die het vuil graag buiten willen houden
– Combinatie van hoog en laag
– Zwembadoverkappingen speciaal voor de buiten jacuzzi

En deze zijn uiteraard te verkrijgen in verschillende groottes.

Gedeeltelijk open of helemaal dicht?
Je hebt er wellicht helemaal nog niet bij stil gestaan maar een zwembadoverkapping is natuurlijk ook gedeeltelijk of helemaal open te zetten. Je zit er in de zomer tenslotte niet op te wachten om peentjes te zweten onder een overkapping die niet open kan!

Echter, nu begint het flink af te koelen en dan is het natuurlijk fijn om langer door te kunnen zwemmen. Een zwembadoverkapping zorgt hiervoor!

Samenvattend
Zoals je ziet, biedt een zwembadoverkapping vele voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je langer kunt genieten! En het telescopische karakter zorgt er ook nog eens voor dat je milieuverantwoord bezig bent. Ben je een echte milieubewuste consument? Hier vind je alles op het gebied van milieubewuste producten.

Over de schrijver

2 gedachten over “Langer zwemmen met een telescopische zwembadoverkapping”

  1. Ik kan het verhaal over de overkappingen alleen maar bevestigen. Uit ervaring weet ik dat je het zwemseizoen veel en veel langer maakt. Dat het onderhoud enorm afneemt en dat je een overkapping ook op slot kan doen. En dat is weer fijn als er kleine kinderen zijn.

Reacties zijn gesloten.