Beleef volgende winter een sprookje: reis naar Lapland

Witte wollige bomen, druk kwispelende huskyhonden en een magische groene gloed aan de hemel: Lapland is als een sprookje. Volgende winter kun je deze sprookjeswereld beleven.

Het witte landschap, de oorverdovende stilte, de schone lucht en de onvergetelijke excursies maken van Lapland een droombestemming. Deze regio in het noorden van Scandinavië trekt elke winter weer natuurliefhebbende reizigers. Op de ene plek verblijven meer toeristen dan op de andere. Gelukkig hebben de Scandinaviërs duurzaamheid en goed zorgen voor mens en dier hoog in het vaandel staan. Daarom zijn veel hotels, lodges en B&B’s voorzien van de energiebesparende systemen en wordt er bij excursies met dieren goed gelet op het welzijn en de behoefte van het dier.

Lapland

De sprookjeswereld van Lapland willen we graag zo houden. Daarom is het belangrijk om bewuste keuzes te maken die een zo’n klein mogelijk milieu-impact hebben. Wil jij al jarenlang naar Lapland, maar wil je dit ook graag zo milieuvriendelijk mogelijk wil doen? Lees verder, want in dit blog geven we tips.

Slaap in een accommodatie met een duurzaamheidslabel

Het streven om goed voor mens, dier en milieu te zorgen stroomt zoals gezegd door de aderen van de Scandinaviërs. Wat wil je als je zo dichtbij de wildernis en ongerepte natuur leeft?

Om het reizigers makkelijker te maken, en om structureel en strategisch werk te maken van het duurzaamheidsbeleid, kiezen accommodaties ervoor om een duurzaamheidslabel te behalen. Accommodaties met zo’n label koken bijvoorbeeld met lokale ingrediënten, scheiden actief afval, compenseren hun CO2-uitstoot, zoeken actief naar het verminderen van CO2-uitstoot en hebben een efficiënt energiesysteem. Welke labels kunnen zij halen?

Lapland

In heel Scandinavië worden duurzame accommodaties aangegeven met de labels Green Key en Nordic Swan. De bungalows van het Finse Sallatunturin Tuvat in Salla hebben bijvoorbeeld een Green Key label. Verder is het in Zweden mogelijk om te gaan voor Sustainable Arctic Destination en Nature’s Best Sweden. De kleinschalige en sfeervolle Rajamaa Lodge, tegen de Finse grens aan, beschikt over dit label.  In Noorwegen staat het label Eco-lighthouse garant voor een duurzame accommodatie.

Kies voor klimaatneutrale excursies

Het landschap van Lapland beleef je het beste door er deel van uit te maken. Doe dat op een manier waarbij je zo weinig mogelijk, of zelfs geen, broeikasgassen uitstoot. Er zijn genoeg excursies waarvoor je kunt kiezen. Wat dacht je van een betoverende sneeuwschoenwandeling door de bossen, naar de top van een berg? Of ga, zoals de Finnen ook doen, op pad met de langlauflatten. Er zijn super veel langlauftrails in Zweeds en Fins Lapland.

Lapland

Een droom van veel reizigers is om op safari te gaan met husky’s. Deze excursie sluit aan bij een zo milieuvriendelijk mogelijke excursie. Er komt geen motor aan te pas en er is dus ook vrijwel geen uitstoot. Het enige wat voor uitstoot zorgt, zijn de behoeftes die de honden doen en het kampvuur wat halverwege de tocht gemaakt wordt om te eten.

Volgende winter naar Lapland?

Bij Voigt Travel, dé Lapland reisspecialist van Nederland, kun je nu al je Lapland vakantie voor volgend jaar winter boeken. Zo geniet je extra lang van de vakantievoorpret.

Voordeel aan reizen met Voigt Travel is dat zij de regio kent. Ze komt namelijk al veertig jaar in Lapland. Zo wordt het regelen van je droomreis nog makkelijker. Daarbij komt ook nog dat ze directe vluchten naar Fins Lapland verzorgt, zonder overstap in Helsinki. Scheelt uitstoot én reistijd.

Meer weten en je favoriete winterreis naar Lapland voor 2022 kiezen? Klik hier.

Over de schrijver