Last minute cadeautip 2: geef dubbel!

Bron: Dolanh - Flickr.com
Bron: Dolanh – Flickr.com
Nog drie nachtjes slapen en dan is het Kerst. Heb je alle cadeaus al in huis? Of moet je alleen nog iets voor die schoonzus die alles al heeft? Of dat neefje die té veel speelgoed heeft? hetkanWel.nl heeft een last minute cadeautip: geef een alternatief cadeau door uit naam van de ander te doneren aan een goed doel. Je hoeft er niet voor naar buiten en het is zo geregeld!
Voor degene die alles al heeft
Degene die alles al heeft, is niet makkelijk te plezieren. Uiteindelijk geef je een boek, maar daar win je niet de prijs voor het meest creatieve en attente cadeau voor. Denk daarom eens aan het doen van een donatie uit naam van een ander. Je maakt er het goede doel van jouw keuze heel blij én bij sommige goede doelen krijg je er ook nog een geschenk bij.
Donatiegeschenk
Bij WNF ontvang je diverse geschenken. Schenk je E 39,95, dan krijg je een prachtig boek over de kwetsbare schoonheid van de Amazone. Leuker nog is het geven van een uitje: doneer E 20,- en ontvang twee bioscoopkaartjes voor de film ‘Amazonia‘.
Kies jouw goede doel
Maar er zijn nog veel meer goede doelen die hun donateurs belonen met een geschenk. Adopteer een kip en krijg eieren en ontvang wenskaarten als je Stichting Fahari steunt die de zelfredzaamheid in ontwikkelingslanden vergroot. Zoek naar het goede doel van jouw keuze, of beter nog: de keuze van de degene aan wie je het cadeau wilt geven.
Voor het neefje (of nichtje!) met te veel speelgoed
Ben je bang dat jouw neefje straks niet meer in zijn slaapkamer past vanwege de enorme hoeveelheid speelgoed? Geef dan iets minder tastbaars, maar nét zo blijvend. Maak jouw neefje bijvoorbeeld WNF-ranger of zoek een goed doel bij hem in de buurt. Wellicht heeft de Kinderboerderij op de hoek wel jeugdvrijwilligers nodig.
Kleine tip: overleg wel met vader en moeder voor je een dergelijk cadeau geeft. Als jouw neefje allergisch is voor paarden is een dag meehelpen in een pension voor oude paarden niet zo geschikt.
Lees ook
Last minute cadeautip 1: webshop PURE!
Recept: maak je eigen tandpasta
Zonnepanelen kopen: tips voor aanschaf