Laura Straver: “ik kon geen ecoschoenen vinden, dus startte ik een webshop”

Laura Shoes 2 LowresWebshop EN& verkoopt vrouwelijke, “ecofabulous” schoenen, die beter zijn voor dier en milieu, bijvoorbeeld omdat ze gemaakt zijn van gerecyclede materialen. EN& is in 2011 opgericht door Laura Straver. Op de hetkanWel Avondwinkel van 12 juni is EN& ook aanwezig, speciaal voor de gelegenheid met een “offline” boetiek, zodat je de trendy duurzame schoenen kunt passen, ruiken en voelen in het echt. hetkanWel interviewde Laura over haar zaak.
Wil je ook naar de avondwinkel op 12 juni? Meld je hier aan.
Laura is in 2011 gestart met EN&, omdat er op de Nederlandse markt nog geen ecoschoenen waren, die zij ook zelf wilde dragen. “Ik ben gaan googlen naar ecoschoenen die ik zelf ook zou dragen en kwam zo terecht bij het Engelse schoenenmerk Beyond Skin. Dit label maakt al sinds 2001 trendy schoenen die verantwoord worden geproduceerd. De schoenen van Beyond Skin zijn 100% leervrij en de meeste schoenen worden gemaakt van ecologisch imitatiesuède dat bestaat uit 100% gerecycled polyester,” aldus Laura.
Ondanks het korte bestaan van EN&, heeft de webshop het aanbod al behoorlijk uitgebreid met een aantal internationale merken, zodat Nederlandse vrouwen niet meer zelf op zoek hoeven te gaan naar ecoschoenen die ook nog eens betaalbaar zijn.
11De betaalbaarheid van de ecoschoenen is meteen één van de problemen waar Laura tegenaan loopt met haar duurzame schoenen webshop. Ze merkt namelijk wel dat er steeds meer schoenen op de markt verschijnen die verantwoord worden geproduceerd, maar deze schoenen zijn vaak nog erg prijzig. “De Nederlandse vrouw wil over het algemeen niet meer dan €100 betalen voor duurzame pumps. Dit maakt het lastig om nieuwe merken te vinden voor de webshop. Het uitbreiden van EN& is iets waar ik in de toekomst natuurlijk aan wil werken, om zo het aanbod van trendy en betaalbare ecoschoenen te vergroten in Nederland.”
Voor mannen is er nog niet zo’n webshop in Nederland met trendy ecoschoenen. Laura krijgt daarom ook vaker de vraag, of zij ook nog iets met herenschoenen wil doen in haar webshop. “Ik ben de webshop natuurlijk pas gestart in 2011 en wil me nu eerst focussen op het uitbreiden van de vrouwencollectie. Op dit moment ben ik nog niet bezig met een herencollectie, maar dat staat zeker op m’n verlanglijstje voor de toekomst.” Terwijl we het hadden over de plannen om de webshop uit te breiden met een assortiment voor heren, kwamen we meteen bij een persoonlijke droom van Laura :”Een grote droom van mij is in de toekomst een schoen uit te brengen onder mijn eigen label.”
EN& zal ook aanwezig zijn bij de avondwinkel op 12 juni, die hetkanWel samen met Voor de Wereld van Morgen organiseert. Waarom opent een succesvolle virtuele winkel een fysieke boetiek voor een avond? “Dit is voor mij een kans om direct feedback over de schoenen te krijgen van de consumenten en ik kan hen dan meteen vragen naar de behoeften. Ook kan ik bekijken hoe de pasvormen van de schoenen zijn (vallen ze groot of klein uit) en hoe ze bij de verschillende vrouwen staan onder hun outfit. Het is voor de consument natuurlijk ook leuk dat er nu fysiek schoenen aanwezig zijn en ze schoenen niet hoeven te kiezen alleen op basis van een afbeelding op de webshop.”
Wil je ook naar de avondwinkel op 12 juni? Meld je hier aan.
Heb jij tips voor EN& of weet jij welke schoenenmerken zij zou kunnen toevoegen aan haar webshop? Voel je dan vrij om hieronder een reactie te plaatsen of te mailen naar: mailhetkanwel@gmail.com
Lees ook
Schoenen van pet-flessen en tv-schermen in de hetkanWel-avondwinkel
Succesvolle webwinkel opent ‘pop up’ boetiek
Ethletic:”Vooral het verhaal achter de schoen is belangrijk”

1 gedachte over “Laura Straver: “ik kon geen ecoschoenen vinden, dus startte ik een webshop””

  1. Pingback: Wist u dat..... | fairtraderoute

Reacties zijn gesloten.