Lease a jeans van Mud Jeans steekt over naar New York

Foto: Nosha, Flickr
Foto: Nosha, Flickr

Het Nederlandse bedrijf Mud Jeans ontwikkelde een origineel duurzaam modeconcept: lease a jeans. Voor een vast, laag maandelijks bedrag kun je dan een spijkerbroek leasen, die eigendom blijft van Mud Jeans. Dit stimuleert recycling en maakt duurzame mode beter te betalen. Binnenkort waagt het Nederlandse bedrijf de oversteek naar New York, waar veel vraag is naar duurzame producten.
Lees ook
[adrotate group=”1″]
Mud Jeans gaat spijkerbroeken leasen voor €5 per maand
De 9 beste eco-spijkerbroekmerken
Volgens bedrijfsadviseur Robbert Zoon is Mud Jeans zeker niet het enige bedrijf dat kan profiteren van de kansen in New York. De stad is een van de meest concurrerende economieën van de wereld, maar is wat duurzaamheid betreft nog niet zo ver als Nederland.
Zoon: “Duurzame investeringen worden door veel New Yorkse en Amerikaanse bedrijven nog gezien als kostenpost. In Nederland zijn we al een aantal stappen verder en leveren duurzame investeringen juist een economisch voordeel op. Zo ontstaan in Nederland veel innovatieve duurzame producten en diensten.”
Zoon noemt nog twee andere bedrijven die nu al in New York aan het experimenteren zijn geslagen: Kazmok, een bedrijf dat duurzame designtassen maakt, en Peerby, een site waar je spullen kunt delen met buren. Peerby is een pilot gestart in de wijk Brooklyn.
Dat dit niet altijd succes hoeft te hebben, blijkt uit de pilot van thuisafgehaald.nl. Op deze site kun je maaltijden halen die door buurtbewoners zijn gemaakt. De Amerikaanse versie van deze site, shareyourmeal.net, liep niet als verwacht. In New York bestaan al veel goedkope afhaaltenten. Bovendien maken Amerikanen zich meer zorgen of hun eten veilig en hygiënisch bereid is.
Bron: Robbertzoon.nl

Over de schrijver