LED’s besparen energie maar werken ook tegen Alzheimer

4321264630 393551Fdac
Foto: Mike Deal Aka Zonedancer, Flickr

LED’s zijn al geen nieuwe technologie meer. Ze zitten in je monitor, je televisie, je kerstverlichting enzovoorts. Ze zijn super zuinig maar zouden ook een goede uitwerking op Alzheimer kunnen hebben.

Doordat het mogelijk is LED te dimmen en verschillende kleuren licht te combineren, zou elke kleur van het kleurenspectrum gemaakt kunnen worden. Onderzoekers van Drexel universiteit van Philadelphia, proberen LED’s te creëren die zich automatisch aanpassen aan de daglengte en de seizoensgebonden kleurtemperatuur van echt zonlicht.

Dit wordt momenteel getest in een kliniek om te zien of het een gunstig effect heeft op Alzheimer patiënten. Eerder onderzoek toonde aan dat natuurlijk daglicht helpt om de symptomen van dementie te voorkomen. Ziekenhuizen zouden door met LED daglicht na te bootsen, lichttherapie kunnen bieden aan patiënten. Je wil Alzheimer patiënten niet vergelijken met kasplantjes, maar dit zou betekenen dat ook de patiënten met binnenlicht kunnen opbloeien.

Bron: Grist
Lees ook:
Krachtvoer: voeding zo goed als een geneesmiddel

Optimistisch nieuwsoverzicht: tweetaligheid helpt tegen Alzheimer

Hot: moeiteloos afvallen met kaneel en rode pepers

Over de schrijver

1 reactie op “LED’s besparen energie maar werken ook tegen Alzheimer”

  1. Mensen met Alzheimer kunnen beter gewoon regelmatig in de natuurlijke zon gaan zitten. Iedereen heeft zonlicht nodig om gezond te zijn/worden/blijven (uiteraard is een TEveel aan zonlicht niet goed).

Reacties zijn uitgeschakeld.