boom

Leef na je dood door als boom

Wil je na je overlijden wat teruggeven aan de natuur? Dan heb je de mogelijkheid om na je dood verder te ‘leven’ als boom. Speciale urnen maken het mogelijk dat er uit je as een boom groeit. Na je overlijden geef je zo leven terug aan de natuur. Symbolisch een mooie en ook geruststellende gedachte.

De Bios Urn
De Bios Urn is gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar materiaal en respecteert de natuur op elke mogelijke manier. Hij bestaat uit: een schelp van een kokosnoot, veen en cellulose. De urn bestaat uit twee delen: de bovenkant zorgt dat de zaden ontkiemen en in het onderste deel gaat de as. In het bovenste deel zit een speciale schijf, die als de wortels beginnen te groeien uitzet. Dan pas vergroeien de wortels met de as en begint de boom te groeien. Als je een uitvaartverzekering afsluit, kun je niet alleen je wensen voor je uitvaart vast laten leggen, maar eventueel ook de urn bekostigen. Zo kun je zelf kiezen welke type boom je voorkeur geniet. Door de speciale capsule in de urn is het mogelijk om elk type boom succesvol te laten groeien.

Bron video: Capsula Mundi & Urnabios

Symboliek bomen
Bomen dienen als symbool om herinneringen levend te houden. Zoals elke bloem een betekenis kent, hebben bomen dit ook. In de oudheid plantten mensen bomen bij bijzondere gebeurtenis zoals een geboorte, een huwelijk en dus ook bij een overlijden. Je kunt natuurlijk voor een boom kiezen waar de overledene wat mee had, of je gaat voor een boom die symbool staat voor iets dat bij hem of haar past.

Dit zijn enkele bijzondere bomen die goed groeien in Nederland:

De beuk
De beuk staat voor vrouwelijke wijsheid, warmte, troost en waakzaamheid. Volgens de Kelten staat de beuk symbool voor creativiteit.

De wintereik
De wintereik wordt ook wel ‘de koning van het bos’ genoemd. Deze krachtige boom weerspiegelt kracht en onoverwinnelijkheid.

De linde
De boom van de liefde, met name door de hartvormige bladeren.

De hulst
De hulst staat voor eeuwigheid en rouw, moederschap en huiselijk geluk.

De kastanje?
Trouw, eerlijkheid en harmonie. Op de kastanje kun je bouwen. De paardenkastanje staat voor stilte en helderheid van de geest.

De wilg
Deze prachtige boom met hangende twijgen staat symbool voor rouw en melancholie.

Over de schrijver

7 reacties op “Leef na je dood door als boom”

 1. Wat een heerlijk idee. Mag ik aannemen dat er dan ook rekening gehouden wordt met de ‘verpakking’ wanneer deze omgezet wordt in as. Een kist zonder plastic of andere niet-natuurlijke materialen.

 2. Dit vind ik helemaal super, dan leef je toch nog een beetje verder!!
  Mag dit op elke begraafplaats?
  Of mag dit op elke plek die je zou willen ergens in een bos?
  Moet je toestemming vragen?
  Wat zijn de kosten hiervan?
  Hoe gaat dit allemaal!!!

 3. Dit vind ik nu een super geweldig idee. Twijfel tussen begraven of crematie. Lig ik daar, komt er nooit niemand meer. Cremeren, waar laat je dan de as? Op deze manier heb je het gevoel dat je lichaam toch ‘verder leeft’! Een nut heeft. Kan een ander je toch nog zien. Jammer dat er geen verdere info bij staat dan doorverwezen naar Yarden. Daarna vind ik er niks meer over terug.

 4. Graag zou ik willen weten waar die begraaf -natuurparken zijn om deze Bios urn te begraven.
  Bij ons in de buurt in Doetinchem( de slangenburg) mag het absoluut niet!
  Het is een heel mooi idee.
  Dus heeeel graag informatie,waar wij deze Bios Urn kunnen begraven,en waar dan in alle rust een boom naar onze keuze kan herrijzen.

 5. Hallo, een leuk idee ! Zo kan ik de as van mijn ouders samen als basis laten dienen i.p.v. hen uit te strooien. Mama is al overleden en gecremeerd nadat zij haar lichaam had afgestaan aan de wetenschap. Papa is er nog maar ik heb hem beloofd om zijn as te verenigen met die van mama. Zij zagen elkaar heel graag en tot op vandaag treurt hij om zij verloren vrouw. Ook hij gaat eerst naar het anatomisch instituut. Vraag is echter waar je zo een urn kan bestellen of kan je die al verkrijgen bij de begrafenisondernemer en hebt u een idee van de kostprijs ?

 6. Ik zou graag als Beuk terugkomen en mijn heerlijke nootjes door kinderen laten oprapen en laten opeten, daar heb ik als kind enorm van genoten, en vond het als het vinden van een schat.

Reacties zijn uitgeschakeld.