Leek Apple maar meer op Siemens

Meanest Indian Flickr
Foto: Meanest Indian, Flickr

Vóór Tim Cook de nieuwe CEO van Apple werd, was hij verantwoordelijk voor het beheer van de voorraadketen van het concern. Hij is dus goed op de hoogte van de leveranciers van Apple. Bovendien blijkt hij meer open te staan voor klachten over milieuproblemen en arbeidsomstandigheden veroorzaakt door Apple’s toeleveranciers dan zijn voorganger, Steve Jobs.

Milieu-organisatie IPE (Institute of Public & Environmental Affairs) heeft daarom goede hoop dat Apple nu actiever wil samenwerken bij het aanpakken van de vergiftiging die de enorme productie van onderdelen voor bijvoorbeeld iPhones veroorzaakt. De organisatie krijgt al signalen van Chinese leveranciers die erop duiden dat Apple hen hierover kritischer benadert. Ook heeft Apple experts ingehuurd die de leveranciers gaan controleren op arbeids- en milieuproblemen waarop het IPE het bedrijf geattendeerd heeft. De technologiereus gaat de milieu-organisatie bovendien op de hoogte houden over de aanpak van de problemen.

Het IPE noemt Siemens als een organisatie waar Apple een voorbeeld aan kan nemen. Dit bedrijf heeft software waarmee haar tienduizend leveranciers worden vergeleken met de database van IPE die meer dan 90000 leveranciers bevat. Als Siemens een probleem ontdekt, dan stuurt het een brief uit naam van de CEO en de COO waarin het om een oplossing van de problemen verzoekt. In een interessant interview op Fastcoexist.com zegt een woordvoerder van IPE dat hij hoopt dat Apple ook zo pro-actief zal worden.

Bron: Fastcoexist.com

Over de schrijver