Leer andere reizigers kennen en (ver)huur een kamer

(Gesponsord partnerblog) Heb jij deze zomer ook een vermogen uitgegeven aan allerhande hotels, guesthouses en Bed & Breakfasts? Zelfs campings kunnen klauwen met geld kosten met allerlei voorzieningen waar je weinig gebruik van maakt. Toeristische attracties, georganiseerde avonden en citytours. Deze dingen moet je zeker een keer gedaan hebben,  maar voegt dit echt iets toe aan de beleving van een andere cultuur?

Backpackers

Er zijn vele organisaties, bijvoorbeeld Activity International, die je niet alleen helpen bij het organiseren van een zinvolle vakantie, waarbij je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doet of een vreemde taal leert. Een ander leuk concept is die van Homestay.com, hiermee kan je als je op reis gaat voor niet al te veel geld een kamer bij iemand thuis huren. Heel wat spannender en inspirerender dan een oppersoonlijke hotelkamer. Hun motto is dan ook: don’t just vistit, live it! Andersom kan jij zelf gemakkelijk een centje bijverdienen door buitenlandse bezoekers een kamer te verhuren die je toch niet gebruikt (of in een uurtje kan uitruimen voor het bezoek). Het zijn voornamelijk backpackers die van deze dienst gebruik maken, dus zeker als je ook wel eens met een rugzak over de wereld hebt gezworven kan je waarschijnlijk wel met zulke gasten levellen.

Jouw huisregels zijn wet

Activity International Reizen. Foto: Wikimedia Commons
Activity International Reizen. Foto: Wikimedia Commons

Als host kan je een profiel aanmaken op de site van Homestay.com, met foto’s van de kamer en informatie over de achterbuurt waar je woont. Je kan zelf de prijs bepalen (15% daarvan draag je af aan Homestay.com) en huisregels opstellen. Wil je juist geen backpackers ? Dan geef je dat gewoon aan. Of vind je het leuk om mensen over de vloer te hebben uit een bepaald land? Jouw wil is wet. Heel prettig  is dat je van tevoren gedetailleerde informatie krijgt van de reiziger die bij jou wil boeken. Zo kun je altijd nog besluiten om het niet te doen als je er geen goed gevoel bij hebt.

Er is nog volop behoefte aan Nederlandse en Belgische hosts. Dus vooruit, als jij nieuwe mensen wilt leren kennen, niet vies bent van de eigenaardigheden van een andere cultuur en een behoorlijk zakcentje wilt bijverdienen, schrijf je in! Met een beetje geluk haal je jouw huur eruit en beleef je de leukste en gekste dingen met jouw buitenlandse gasten.