Recept: Een heerlijke Kapsalon met overgebleven aardappels en groente

Recept Kapsalon
Eigengemaakte Kapsalon. Foto: Eigen Archief

Vandaag heb ik een bijzonder recept. Ik ga namelijk mijn eigen versie van de ‘klassieker’ de kapsalon maken. Dit kun je krijgen in de patatzaken en dan krijg je een bakje met patat, shoarma, sla, groente, knoflooksaus en heel veel sla. De basis van het recept is dus patat. Kortom, aardappel dus. Dit bracht mij op het idee om een soortgelijke volgorde aan te houden en met leftover aardappel een kapsalon te maken. Dit is mijn recept voor kapsalon met leftover aardappels én vergeten groenten!

Recept voor eigengemaakte kapsalon met leftover aardappels

* Deze tip heeft Nederlandse ondertiteling. Deze is te activeren door op het filmpje te klikken, deze af te spelen in YouTube en op het knopje te drukken dat naast het knopje van het geluid zit.

Ingrediënten:
– leftover aardappels (circa 3 met een gemiddelde grote).
– leftover (vergeten) groentes
– geraspte kaas, circa 100g
– knoflook, twee teentjes
– mosterd, een eetlepel
– Ovenbakje met aluminiumfolie.

How to?
Schil de (vergeten) groentes eerst voordat je deze gaat raspen. Voornamelijk de schil van pastinaak kan behoorlijk bitter zijn, waardoor ik dit liever niet in mijn gerecht heb. Eventueel voor wortelen is dit ook aan te raden.

Ga de vergeten groentes vervolgens in het ovenbakje met aluminiumfolie raspen. Rasp ook meteen de aardappels. Hierbij laat ik de schil er wel aan, want ik vind dit persoonlijk best wel lekker. Bovendien zitten hier enkele voedzame mineralen die nooit verkeerd zijn.

Roer de (vergeten) groentes en de aardappel goed door elkaar. Voeg daarna twee teentjes knoflook toe (eventueel is één ook voldoende, maar het mag van mij wel wat pit hebben) én een eetlepel mosterd. Roer dit vervolgens weer goed door elkaar.

Voeg de kaas toe, waarna jouw kapsalon klaar is.

Tip 1: Dit gerecht is nu zonder vlees. Echter, is het mogelijk om voor het strooien van de kaas eventueel een plakje ham of shoarma toe te voegen.

Tip 2: Sprenkel een beetje paprikapoeder over de kaas voordat je deze in de oven doet. Op deze manier krijgt je kapsalon een bijzonder kleur.

Stop dit geheel in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius voor circa 20 minuten. Geniet daarna van jouw heerlijke eigengemaakte versie van een kapsalon.

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.

Over de schrijver

1 gedachte over “Recept: Een heerlijke Kapsalon met overgebleven aardappels en groente”

Reacties zijn gesloten.