Recept voor leftover chicken wings met een Australische bite

Chicken Fingers
Chicken Fingers. Foto: Eigen Archief.

Vandaag speelt Nederland tegen Australië. Dat het een spannende pot wordt staat buiten kijf, maar wellicht komt de spanning uit een compleet andere hoek. Deze tip is gebaseerd op een legende uit 1968, een legende dat dit Australië vervloekt heeft.

Leftover chicken fingers

*ondertiteling aan te zetten door op de knop te drukken naast de knop van de kwaliteit

Het begon allemaal met een wedstrijd tegen Zimbabwe in Mozambique. De Australiërs zagen het niet zitten en riepen de hulp van een heksendokter in. Ze wonnen, maar betaalde de heksendokter nooit. Het lukte ze niet om zich te kwalificeren voor het WK in 1970, doordat een zwak Israël er met de buit vandoor ging. Het duurde 36 jaar voordat Australië weer op het hoogste podium kon schitteren. Deels door Guus Hiddink, maar sommige zeggen dat het door een Australische journalist kwam. Hij ging op zoek naar de heksendokter in Mozambique en moest een ritueel uitvoeren om de vloek op te heffen. Zo zat hij daar midden op het veld waar Australïe 38 jaar geleden voetbalde. Hij moest een kip slachten en het bloed over zich heen smeren.

In het verlengde van deze legende, gaan we vanavond iets met leftover kip doen. Om vanavond lekker te genieten bij deze sowieso al spannende wedstrijd.

Benodigdheden: 
– leftover kipfilet
– oud brood
– 1 ei

How to?
Voor dit gerecht heb je echt oud brood nodig. Niet verschimmeld, wel oud. Dit ga je verkruimelen en dit kun je het beste doen met een vijzel. Op deze manier wordt het een soort poeder/meel.

De kipfilet snij je in kleine stukjes. De stukjes doop je vervolgens in een ei (deze klop je eerst los). Daarna dep je de kipfilet in de broodkruim, zodat de hele kipfilet onder de broodkruim zit.

Dit bak je vervolgens krokant in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius. Daarna is het genieten geblazen en hup holland hup!

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.

Over de schrijver