Lego bouwt toekomst op wind

Bill Wards Brickpile Flickr
Foto: Bill Ward’S Brickile (Flickr)

Lego gelooft heilig in windenergie. Volgens Soren Thorup Sorensen, de baas van het bedrijf, is het een lange termijn investering met een goed rendement. De speelgoedfabrikant heeft daarom een derde deel gekocht van een groot Duits off shore windenergieproject: het Borgkum Riffgrund park. Op alle Lego-doosjes komt het label ‘Gemaakt met windenergie’ te staan.
De aanschaf kost 400 miljoen euro, maar daarmee wordt wel de volledige internationale stroomvraag van het bedrijf gedekt, tot en met 2020. Het totale Borgkum Riffgrund park zal een capaciteit hebben van 277 megawatt en zal worden gerund door het eveneens Deense Dong Energy, dat deze week trouwens een goede beoordeling kreeg als groene stroomleverancier van de Consumentenbond. De stroom zal aan het Duitse net worden geleverd en niet direct de verschillende legofabrieken van energie voorzien. Lego heeft fabrieken in Denemarken, Mexico, Tsjechië en Hongarije.
De derde speelgoedfabrikant ter wereld produceert jaarlijks 19 miljard lego-blokjes (meer triviant-feitjes: 2.16 miljoen per uur en 36.000 per minuut.)
Lego treedt met deze investering in duurzame energie in de voetsporen van bedrijven als Apple, Google en IKEA, die eerder al stevig inzetten op zonne- en windenergie.
Bronnen: Utilities en Reuters
Jij kan het ook: geld verdienen met wind
Lees ook:
Met Lego monumenten restaureren
Echt groen is je stroom met deze leveranciers
IKEA gaat sölar

Over de schrijver