Lego komt met set ‘het onderzoeksinstituut’ met vrouwelijke wetenschappers

Lego Het Onderzoeksinstituut. Foto: Lego
Lego Het Onderzoeksinstituut. Foto: Lego

Enige maanden nadat een meisje van 7 een boze brief stuurde naar lego omdat er geen spannende vrouwelijke lego-karakters waren, komt Lego met een nieuwe set: Het Onderzoeksinstituut, met drie vrouwelijke wetenschappers.

Het meisje, Charlotte Benjamin, schreef: “Ik hou van Lego,” maar, vervolgde ze, er zijn niet genoeg meisjes en de meisjes die er zijn “zitten thuis, gaan naar het strand en shoppen,” terwijl de jongens poppetjes “mensen redden, banen hebben en zelfs zwemmen met haaien!”. De brief van Charlotte werd online gepubliceerd en kreeg veel aandacht.

Het idee voor het lego onderzoeksinstituut komt van een Nederlandse wetenschapper, Ellen Kooijman. Zij werkt als geochemicus aan de universiteit van Stockholm. Zij mocht ook de set officieel aankondigen.

Lego werkt al sinds 2011 aan een eigen legolijn voor meisjes, met ondermeer de Lego Friends sets. Deze kreeg echter forse kritiek, omdat het stereotype rollen voor meisjes zou stimuleren. Er is bijvoorbeeld een mobiele catwalk te koop.

De lego set met vrouwelijke wetenschappers is dus een belangrijke verbetering. Laten we hopen dat er meer volgen!

Bron: NPR

Lees ook
[adrotate group=”1″]
12-jarige bouwt goedkope brailleprinter van lego
Kreeft leeft prima met schelp van lego

Over de schrijver