Lemongrass thee van een Nederlandse kweker uit Spanje: gezond en lekker!

Naast een adoptieprogramma voor olijfbomen verblijdt Flor y Sabor ons nu ook met heerlijke Lemongrass thee zonder pesticiden. De Nederlandse kweker Paul en zijn vrouw plukken de thee met de hand. Ze verbouwen de thee in het prachtige beschermde natuurgebied Sierra de las Nieves in Andalusië. Een kopje verse Lemongrass thee met bio stukjes citroenschil en citroenverbana is toch wel een heerlijk begin of einde van je dag.

Thee uit Spanje

Paul, de kweker van de thee, ontdekte Lemongrass door een verwaarloosde tuin bedolven door Aloë Vera. Als tuinman is er een grote kans dat je handen heel wat te verduren krijgen tijdens een dag werken. Maar het viel Paul juist op dat zijn handen enorm zacht aanvoelden door het werken met Aloë Vera. Het zou zonde zijn om al die planten weg te doen en dus ging hij met tientallen planten op weg naar een rommelmarkt in Los Boliches.

Hij trof natuurlijk alle plantenliefhebbers op de markt en zo ook Cristal. Zij had Lemongrass uit Hong Kong in haar tuin staan en gaf Paul een aantal stengels mee. Omdat de Aloë Vera het al zo goed deed in Andalusië was de kans groot dat Lemongrass zich ook wel thuis zou voelen in het Spaanse klimaat. En ja, het vermenigvuldigen van de stengels ging in sneltreinvaart. Alle Lemongrass thee van Flor y Sabor verbouwen en plukken Paul en zijn vrouw.

Lemongrass Thee

Gezondheidsvoordelen

Lemongrass thee is niet alleen lekker, maar brengt ook veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Uit onderzoek blijkt dat citroengras onder andere de volgende werkingen heeft: antibacterieel, ontstekingsremmend, antioxiderend, schimmelwerend en het verlaagt cholesterol. Ook de traditionele geneeskunde gebruikt vaak citroengras. Een andere naam voor Lemongrass is dan ook fever grass (koortsgras), omdat het koorts tegengaat.

Flor y Sabor

Wil je graag de lemongrass thee van Flor y Sabor proberen? Neem dan een kijkje in de webshop van Flor y Sabor. Hier kun je onder andere de thee per 20 gram bestellen, maar ook andere (overh)eerlijke producten. Zoals de biologische olijfolie die door het hetkanWEL testpanel is getest. Je kunt een (halve) olijfboom adopteren waar je olijfolie van ontvangt of de olijfolie apart bestellen.

Over de schrijver