DiCaprio verruilt acteren voor milieu-activisme

Happyhipposnacks, Flickr.com
Happyhipposnacks, Flickr.com

Leonardo DiCaprio heeft even genoeg van de aandacht die hij krijgt als acteur. Na het maken van drie films in twee jaar is hij zo moe, dat hij er een tijd tussenuit wil om zich op andere dingen te focussen. Het milieu om precies te zijn. “Ik wil de wereld een beetje verbeteren. Ik zal de wereld rondvliegen om goede dingen voor het milieu te doen.”

Dierenwelzijn

Hoewel DiCaprio niet bekend staat als milieuactivist, is het niets nieuws dat hij zich inzet voor een betere wereld. In 2010 doneerde hij al een miljoen dollar aan het WWF, voor een project dat hielp de tijger behoeden voor uitsterven. Ook zette hij zich al eerder in voor andere bedreigde diersoorten, zoals olifanten en neushoorns. “Het illegaal stropen van tijgers vanwege lichaamsdelen en het verwoesten van hun leefgebied vanwege palmolie, hout en papierproductie zorgen ervoor dat deze diersoort met uitsterven bedreigd wordt. Als we nu geen actie ondernemen, dan kan een van de meest iconische dieren van onze planeet binnen tientallen jaren uitgestorven zijn. Door de tijgers te redden, beschermen we ook een aantal van de oudste bossen ter wereld en verbeteren we de levens van inheemse gemeenschappen,” zo zegt de acteur.

Elektrische auto

DiCaprio draagt zijn steentje ook dichter bij huis bij. Zo heeft hij het dak van zijn villa bedekt met zonnepanelen en rijdt hij in een elektrische auto. Daarnaast werkt hij samen met Fisker, producent van luxe elektrische auto’s, om het gebruik van elektrische auto’s verder te promoten. Ook heeft hij een eigen stichting die zich richt op het realiseren van een duurzame toekomst.

Bron: MNN

Lees ook:

Factcheck: Rijden elektrische auto’s echt minder ver in de winter?
Met deze vijf technische snufjes is geld besparen op je huis makkelijk
Optimistische instelling helpt om gezonder te leven

7 reacties op “DiCaprio verruilt acteren voor milieu-activisme”

Reacties zijn uitgeschakeld.