‘Les Miserables’ bekroond met groen keurmerk

Bron: Erik Pruncz (Flickr.com)

‘Les Miserables’ is een musical uit 1980 die al jarenlang over de hele wereld volle zalen trekt. Les Mis, zoals de musical liefkozend wordt genoemd door fans, is gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor Hugo. Het werd door Claude-Michel Schönberg en Alain Boublil tot musical bewerkt en er is ook een film van gemaakt die op 10 januari in Nederland in première gaat. De film is nu al spraakmakend, omdat het vol spektakel zit en live-opname aspecten bevat die nooit eerder vertoond werden. Daarnaast is de film bekroond met een Green Seal van de Environmental Media Association.
Duurzaam filmen
Filmmaatschappij Universal is ervan overtuigd dat het maken van films duurzamer kan en is vastbesloten om steeds meer duurzaam te gaan ondernemen en zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Universal Pictures en Focus Features ontwikkelden daarom een gedetailleerde duurzame productiegids en huurden personeel in om te helpen bij een duurzame uitvoer van de werkzaamheden.
Meer dan scheiden van afval
De film ‘Les Miserables’, met in de hoofdrollen Anne Hathaway, Hugh Jackman en Russel Crowe, werd ook gemaakt met oog voor het milieu. En niet alleen door het afval te scheiden. Zo werden er hybride voertuigen gebruikt om personeel en materiaal te vervoeren. Daarnaast werd er, waar mogelijk, hergebruikt materiaal ingezet voor het bouwen van de filmsets.
Gedurende de productie werd al het afval gescheiden ingezameld en gerecycled. Dit afval werd omgezet tot zo’n 11 ton compost, in plaats van een nutteloos einde op een stortplaats voor vuilnis. Toen men klaar was met filmen, heeft de maatschappij veel spullen gedoneerd aan een instelling voor Kunst Hergebruik. Hier zorgen ze ervoor dat het materiaal wel een tweede leven krijgt. Voor al deze inspanningen is de film nu dus bekroond met een Green Seal. Het wachten is op de Oscars…
Bron: MNN.com, Green is Universal
Duitsers maken gebouw van oud papier
Negatieve gedachten weggooien goed voor je humeur
Zwarte vrouwen rukken op in Afrikaanse wijnbouw