Leven zonder geld, zo doe je dat

Leven Zonder Geld. Foto: Still Uit Youtube Video
Leven Zonder Geld. Foto: Still Uit Youtube Video
Als je de gedekte tafel van Alma, Raphael en Nieves ziet, zou je niet denken dat zij iets tekort komen. Toch proberen zij zoveel mogelijk zonder geld te leven. Het voedsel dat ze eten halen ze uit afvalbakken bij supermarkten. Bizar genoeg is het weggooien van goed eten niet verboden, maar het uit de afvalbakken halen wel. Daarom gaat Raphael ‘s nachts op pad, samen met vrienden.

Raphael en Alma delen ook weer een groot deel van de dingen die ze vinden. Ze zijn lid van een online platform voor het delen van voedsel. Op het platform wordt gewoon eten gedeeld, maar ook bijvoorbeeld fruitbomen die je gratis mag plukken.

Wat Raphael, Alma en hun vrienden doen gebeurt ook in andere landen. In de VS bijvoorbeeld heet dit “dumpster diving”. “Eten wat de afvalbak schaft” gebeurt ook in Nederland.

De documentaire is in het Duits, maar Nederlands ondertiteld. Duur: 29 minuten.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Voedselverspilling motiveert tot vuilnisduiken
Kijktip: delen gaat de economie op z’n kop zetten

Over de schrijver

11 gedachten over “Leven zonder geld, zo doe je dat”

  1. Pingback: Met FoodSharing gooit je nooit meer onnodig voedsel weg - hetkanWel.nl

  2. idealistisch maar niet haalbaar. Je leeft nou eenmaal in de wereld zoals die is. En als je iets mankeren gaat, heb je toch gezondheidszorg nodig. Je kunt niet net doen of je dat allemaal ontwijken kunt en zorg dragen voor je financiële onafhankelijkheid gaat verder dan het hier en nu. Dat gaat ook over straks – hoe gaat dat kind straks een bril dragen, of een beugel? hoe gaat dat kind straks orthopedische inlegzolen krijgen? Hoe gaat dat kind straks naar school en naar de universiteit? Precies. Dat kost geld. Geldstaken ammehoela.

    1. Dat kan zijn – al bepalen we door onze manier van leven ook hoe die wereld wordt en leven we nu in het resultaat ervan, het resultaat van onze allesverslindende consumptie o.a.. Wat deze mensen doen is misschien niet algemeen haalbaar, maar wat minder verspilling, maar meer soberheid en creativiteit, wat meer delen en wat minder ieder voor zich, kan echt geen kwaad, integendeel: het is noodzakelijk; anders tekenen we ons eigen doodvonnis.

  3. jammer dat het in nederland niet kan..heb ook een tijd uit afvalbakken gegeten, maar de supermarkten besloten afwasmiddel in de container te gooien en toen was niets meer te eten of hondenpoep.. zo zonde van het eten…

    1. Wat walgelijk dat winkeliers dat doen. Zoals ik gister (2 oktober 2013) ook al op 'de tv draait door' hoorde: "Nederlanders, wat een kutvolk." Hét volk dat elkaar niets gunt. Afschuwelijk.

Reacties zijn gesloten.