Leven zonder leugens is gezonder

Kaysee, Flickr.com
Kaysee, Flickr.com

Gezond leven lukt niet alleen door gezond eten en regelmatig bewegen, maar ook zo min mogelijk liegen, zo ontdekte Anita Kelly, professor in de Psychologie. Voor het onderzoek is er een tastbaar resultaat te zien in geestelijke en lichamelijke gezondheid als mensen minder vaak liegen. Volgens Dr. Bryan Bruno, specialist in psychiatrie, kan dit komen doordat liegen stress veroorzaakt. Dit kan uiteindelijk zelfs tot een depressie leiden. Ook is liegen niet goed voor relaties.

10 weken niet liegen
Het onderzoek werd uitgevoerd onder een groep van willekeurige 110 proefpersonen tussen de 18 en 71 jaar oud. De helft hiervan kreeg de instructie om gedurende tien weken niet meer te liegen. Zowel kleine als grote leugens moesten zoveel mogelijk vermeden worden. De andere helft van de groep kreeg geen bijzondere instructies. Proefpersonen uit de eerste groep hadden minder last van hoofdpijn, een zere keel, spanningen, angst en andere problemen als het hen lukte om tenminste drie keer minder te liegen dan in andere weken. Ook gaven zij aan dat hun persoonlijke relaties en sociale contacten in die weken verbeterd waren.
Korreltje zout
Wetenschappelijk gezien moet het onderzoek van Kelly wel met een korreltje zout genomen worden. Dit onderzoek richtte zich namelijk niet op het ontdekken van een leugen, maar op de mogelijke gevolgen voor de gezondheid van het liegen.
Bron: Yahoo.com
Lees ook:
Ga voor 100% groen
Hoeveel kost een hamburger écht als we schade aan mens en milieu meerekenen?
3 gezonde gewoontes die meer kwaad dan goed doen

1 reactie op “Leven zonder leugens is gezonder”

Reacties zijn uitgeschakeld.