Levende lamp van hamstercellen heeft geen stroom nodig

LaarmanDe nederlandse kunstenaar Joris Laarman heeft een ‘half life’-lamp gemaakt die gedeeltelijk uit levend organisch materiaal bestaat. In de lamp zitten namelijk Chinese hamster-eicellen, die zijn genetisch gemodificeerd met het lichtgevende gen van een vuurvliegje, waardoor deze lamp zelf kan schijnen. Er is dus geen stroom voor nodig, de map straalt licht uit zonder dat er energie wordt toegevoegd!
Laarman heeft de lamp ontwikkelt in samenwerking met de universiteiten van Twente en Leiden. Op dit moment is het licht van de lamp nog te zwak om er een boek bij te lezen, maar het doel is om uiteindelijk met een echte heldere duurzame lamp te komen.

2 reacties op “Levende lamp van hamstercellen heeft geen stroom nodig”

  1. Sorry, maar ooit gehoord van de wet van behoud van energie. Foei schrijver, ga je huiswerk doen. Natuurlijk is er wel energie nodig. Alleen niet in de vorm van elektrische stroom, maar bijv. in de vorm van glucose. Die cellen zullen toch echt energie moeten krijgen, anders gaan ze geen licht uitzenden. Beetje kort door de bocht dit artikel natuurlijk, zoals het nu omschreven staat.

Reacties zijn uitgeschakeld.