Levensgenieters kiezen voor deze eerlijke uitjes

Afbeelding: Lena The Fashion Library
Afbeelding: Lena The Fashion LibraryDeze zomer is er weer een hoop moois te beleven in ons land. Van bruisende steden tot dagjes in het groen, van kleurrijke musea tot avontuurlijke plekken. Om een overzicht te krijgen van al die fijne zomeruitjes schrijven we een vierdelige serie waarin elke keer een ander thema in de schijnwerpers staat. Vandaag het tweede deel: eerlijke uitjes voor levensgenieters.
Ben jij helemaal dol op prachtige kleding, heerlijke maaltijden en mooie producten, maar vind je het belangrijk dat die op een eerlijke manier tot stand gekomen zijn? Dan moet je echt eens bij de volgende plekken gaan kijken. We selecteerden deze eerlijke uitjes buiten én binnen de stad waar je met een gerust hart langs kunt gaan.

De mooiste musea

Als eerlijke levensgenieter kan je je hart ophalen bij de volgende musea en tentoonstellingen:
In de Chocolate Makers Fabriek maken ze (h)eerlijke chocola. Hier kan je een rondleiding krijgen waar je in 1,5 uur alles leert over het productieproces van chocolade maken. Je kunt deze rondleiding ook combineren met een workshop. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen reep maken!
Share a Seed is een reizende foto-tentoonstelling van Oxfam Novib. Zaden zijn het begin van het leven. Onze hele voedselproductie is er van afhankelijk. Maar van wie zijn die zaden eigenlijk? Sasha de Boer maakte een prachtige fotoserie van de boeren uit Zimbabwe en hun gewassen.
Humanity House brengt situaties die zich ver weg in de wereld afspelen dichterbij. Hun missie is om humanitaire thema’s bespreekbaar en invoelbaar te maken. Zo hopen ze mensen te inspireren om een positieve bijdrage te leveren aan een leven in vrede en vrijheid voor iedereen.
: de groenste plekken, avontuurlijke uitjes en borrelende plekken.

Over de schrijver