Liberale denktank roept eigen VVD op tot écht leiderschap

Stef Blok Vvd
Bron: Vvd

Volgens VVD-fractievoorzitter Stef Blok is er niets meer over van “groen rechts”. Op het partijcongres stelde hij zelfs dat de “gekte in het energiebeleid wel weer zal overgaan (want windmolens draaien immers op subsidie)”. De VVD-fractie kwam ook met voorstellen om het klimaatwaanzinnige KNMI op te heffen en de elektrische auto in de ijskast te zetten. De liberale denktank ‘Liberaal Groen’, bestaande uit overwegend VVD-leden,  baalt van deze koers, want zegt zij: “Er waait niets over.”

In open brief stelt de denktank:

“De druk op grondstoffen,  water, energie en schone lucht neemt alleen maar toe. Dus ook de noodzaak te werken aan een duurzame samenleving en duurzame energievoorziening. Het grootste deel van het bedrijfsleven is intussen overtuigd van het belang van de transitie naar duurzaamheid. Het bedrijfsleven investeert fors in duurzaamheid en laat zien dat juist daardoor economische kansen ontstaan. Wij vragen ons af in hoeverre het bedrijfsleven de VVD nog als haar bondgenoot ziet. Elke keer weer dat de VVD zich zo tegen duurzaamheid profileert komt de VVD verder af te staan van waar onze samenleving naar toe wil: een duurzame samenleving, een duurzame economie, de basis voor toekomstige welvaart.”

De liberale denktank roept de VVD daarom op tot echt leiderschap. Het past bij de grootste regeringspartij om een antwoord te formuleren op de grootste maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. Het zou de VVD daarom sieren om “een stevig pleidooi te houden voor een duurzame samenleving en duurzame energievoorziening, in plaats van er de draak mee te steken.”

Lees ook:

Top 7 grappige tweets om het KNMI op te heffen

Reclame voor een betere wereld

ING: Nummer 1 op de eerlijke bankwijzer hoeft niet, duurzaamheid wel

Over de schrijver