Libië en ruimtestation ISS doen licht uit voor de aarde


Wie zaterdagavond 31 maart vanuit de ruimte naar de aarde zou kijken, zal een donkere planeet aantreffen. Het is dan namelijk internationaal Earth Hour, het moment waarop wereldwijd in huizen, kantoren en gebouwen het licht van 20.30 tot 21.30, een uur lang uitgaat. Dat betekent niet alleen miljoenen donkere huizen, maar ook de Eiffeltoren, de Tower Bridge, de Domtoren en zelfs het Nasdaq-reclamescherm op Times Square staan een uur lang op zwart.
Een bijzondere deelnemer is dit jaar de Nederlandse astronaut en WNFambassadeur Andre Kuipers. Hij doet in het internationale ruimtestation ISS zoveel mogelijk lichten uit. Ook fotografeert hij de extra donkere nachtelijke aarde vanuit de ruimte. Daarnaast worden op vele plekken in Nederland dansevenementen, akoustische concerten en andere voorstellingen georganiseerd.
En niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld doen steden mee. Bijvoorbeeld de stad Tripoli in Libië, die dat vorig jaar door de onrust en oorlog niet kon doen. De stad sluit zich dit jaar voor het eerst aan bij de deelnemende steden, evenals burgers in Irak, Tunesië en Egypte die hun steun betuigen aan de actie. Bovendien wordt in New Delhi, India een groot, wereldwijd uitgezonden MTV-concert georganiseerd dat gebruik maakt van alternatieve energiebronnen.
De 7e editie van Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WNF), dat niet zozeer tot doel heeft om energie te besparen tijdens het Earth Hour zelf, maar hiermee vooral aandacht wil vragen en op wil roepen duurzamer om te gaan met alles wat de aarde ons geeft. Het WNF presenteert tevens ter ere van haar 50-jarig bestaan de website 50 manieren, waarop 50 duurzame keuzes staan om de aarde door te geven. Lees meer op http://www.wnf.nl
Meer lezen?
Het effect van voeding op ADHD
Buitensporten veel gezonder voor lichaam en geest dan binnen
Stokroostegel fleurt Rotterdamse gevels op


Volg Ode ook op Facebook, via de digitale nieuwsbrief, of neem een proefabonnement op Ode voor slechts €3,33 per maand

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020