Light producten bevatten soms méér calorieën dan ‘gewone’ producten

Foto: kasey, Flickr

Enerzijds wordt er minder vet gebruikt, anderzijds worden meer koolhydraten in producten gestopt. Resultaat: Light-producten met meer calorieën dan ‘gewone’ producten
Veel mensen snappen niets van light-producten en overschatten de gezonde voordelen. Dat blijkt uit onderzoek onder 1.264 consumenten, uitgevoerd door GFK in opdracht van het Voedingscentrum en GezondheidsNet.nl

(Advertentie)
De waterfles die bij jou past. Keuze uit 70 verschillende reisbekers, thermoflessen en waterflessen op bottelicious.nl
Producten krijgen de ‘light-stempel’ als ze 30 procent minder calorieën, óf 30 procent minder suiker, óf 30 procent minder vet bevatten. Uit de enquête blijkt echter dat maar 20 procent van de consumenten dit weet. De ondervraagden geven aan dat ze meer duidelijkheid willen krijgen via de verpakkingen.
Light-producten als chips bevatten dan wel 30 procent minder vet, maar vaak worden er meer koolhydraten ingestopt, waardoor het aantal calorieën toeneemt. De vraag is of het product dan nog wel de ‘light-stempel’ mag krijgen.
Lees het hele artikel op Joop.nl

Over de schrijver

5 reacties op “Light producten bevatten soms méér calorieën dan ‘gewone’ producten”

  1. Inderdaad. De realiteit is dat je van koolhydraten, vooral suiker, glucose en fructose, meer dik wordt dan van vet. Wat minder vet in een "light" product, maar meer koolhydraten, heeft dan juist een averechts effect.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020