Liken op Facebook is ook vrijheid van meningsuiting

Like
Bron: 360Mag.nl

De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie ACLU vindt dat de like-knop op Facebook (‘vind ik leuk’) grondwettelijke bescherming verdient. Iets liken op de sociale netwerksite valt volgens ACLU onder de vrijheid van meningsuiting.
De kwestie is het onderwerp van een rechtszaak in de Verenigde Staten. Sherrif Daniel Ray Carter werd ontslagen omdat hij de Facebook-pagina van de politieke tegenstander van zijn baas had ‘geliked’. In eerste aanleg gaf de rechter Carters baas gelijk. In de hoger beroep zaak wordt de ontslagen wetsdienaar gesteund door ACLU, een organisatie met een lange traditie van procederen om vrijheidsrechten.
3602
Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Lees ook:
Leven als gesubsidieerde god in Berlijn
Geen geld meer voor oude stenen
Banken in Barcelona bestormd

Over de schrijver

1 reactie op “Liken op Facebook is ook vrijheid van meningsuiting”

  1. Triest ……. 'liken' is in mijn beleving niet altijd dat je iets leuk vind. Heel vaak is het bijvoorbeeld dat je iets ter kennisgeving hebt aangenomen of dat je jezelf verplaatst in de situatie van een ander. Mede daarom vind ik het ook onzin om een 'dislike' button te hebben…… gaat heel FB daar weer over zeuren.

Reacties zijn uitgeschakeld.