Lingerie, rechtstreeks uit de natuur

G98Het blijft leuk voor een vrouw: lingerie aanschaffen voor jezelf. Zelfs al ziet niemand het, toch is het fijn om te weten dat je een mooi, zacht en bij elkaar passend setje aan hebt. Ik ben dol op mooi ondergoed. En vooral op duurzame lingerie. Het fijne is dat er steeds meer duurzame luxe lingerie op de markt komt. En deze groene BH’s en eco-slipjes hebben als extra voordeel dat het lekker zacht is, hypo-allergeen (dus beter voor je lijf) is én beter voor het milieu. Om blij van te worden. Helemaal blij word ik van de setjes van lingeriemerken g=9.8, peau-ethique, Eco Boudoir en Leela Cotton. Webshop watMooi heeft deze merken in hun assortiment opgenomen en heeft daarmee de grootste online collectie groene lingerie.

GDe stof voor de lingerie van g=9.8 wordt gemaakt van dennenhout. Het hout wordt gewonnen door bomen te snoeien (zodat de bomen zelf kunnen doorgroeien). Met een speciaal biologisch proces wordt het hout omgezet in vezels die samen met elastan een bijzonder sterke en duurzame stof opleveren.

PeauHet label Peau-Ethique is een jong Frans bedrijf dat de allerleukste lingerie wil maken op een manier die niet schadelijk is voor het milieu en met respect voor alle mensen. Biologisch katoen wordt verbouwd zonder chemicaliën en is een logische keuze voor Peau-Ethique: het is zachter, zit beter en is veel beter voor het milieu en voor je huid.

Eco Boudoir is een eco-sexy lingerielijn met ontwerpen van bamboe en 100% organic zijde. Zij gebruiken water-gedragen, niet vervuilende kleurstoffen met natuurlijke ingrediënten als tomaten en bessen. De lingerie wordt Fair Trade geproduceerd.

LeelaEn last but not least: Leela Cotton. Alle stoffen die Leela Cotton gebruikt zijn van gecontroleerd biologisch geteelde katoen (Skal). Ze zijn zacht en aangenaam, perfect geschikt voor kledij die rechtstreeks contact maakt met de huid. De toebehoren, zoals knopen worden in natuurlijke materialen zoals hout of kokos gemaakt. Voor de ritsen wordt er metaal gebruikt zonder nikkel. Het stikgaren is in gemerceriseerd katoen. Leela Cotton kledij is dus ook perfect geschikt voor mensen met allergieproblemen.

Dat wordt dus weer fijn shoppen voor het voorjaar. Of misschien een cadeau-tip voor Valentijnsdag? Kijk snel op watMooi.nl voor meer mooie en spannende duurzame setjes.

2 reacties op “Lingerie, rechtstreeks uit de natuur”

Reacties zijn uitgeschakeld.