Live vanuit de vossenburcht


Ruim 40 jaar na zijn introductie op de Nederlandse beeldbuis heeft Lowieke de Vos eindelijk waardige opvolgers: Staatsbosbeheer heeft webcams geplaatst in en rond een vossenburcht in de Oostvaardersplassen. Vanaf dinsdag 8 maart a.s. 12:00 uur zijn de live-beelden van de webcam bij de vossenburcht te volgen via www.volgdevos.nl.

In de Oostvaardersplassen leeft een stabiele groep van ongeveer 50 vossen. Omdat ze hier niet worden bejaagd, zijn ze ook overdag te zien. Om meer te weten te komen over de rol van vossen in dit natuurgebied en het leven van een vossenfamilie zijn afgelopen winter vier webcams geplaatst bij een vossenhol, een zogenaamde burcht. Eind januari zagen boswachters van Staatsbosbeheer de eerste vos de burcht verkennen. In de weken daarna werd steeds vaker een paartje in de burcht gespot. De initiatiefnemers hopen uiteraard dat ze hier komend voorjaar ook hun jongen gaan werpen.

En voor wie geen moment wil missen – je moet toch wat met je tijd nu Secret Story van de buis dreigt te worden gehaald – is er uiteraard ook een Twitter-kanaal dat je kunt volgen: www.twitter.com/volgdevos.

Over de schrijver