Lowlands verrast met opmerkelijke groene innovaties

LlowlabEen festival is nog leuker als het duurzaam kan. Lowlands dat over enkele maanden weer losbarst, verrast haar bezoekers met opmerkelijke, grappige en futuristische innovaties in Llowlab. Wat staat er zoal op het programma?
* bubbelen in een zonverwarmd bubbelbad
* een high-tech bamboepaviljoen (wat dat ook weze moge)
* vlechten met Rijkswaterstaat tegen het water
* duurzaam poepen (nog duurzamer dan vorig jaar)
* workshop kweekvlees
Het is ook de bedoeling dat er twee smart grids, oftewel slimme elektriciteitsnetwerken, gaan draaien op het festival. Een is vooral bedoeld als testcase om nieuwe mogelijkheden te laten zien, de andere moet Llowlands 2012 echt van duurzame energie voorzien.
Llowlab werkt samen met een twintigtal partners, waaronder de TU Delft, ZAPnow en Rijkswaterstaat.
Meer info vind je op Llowlab.nl
Lees ook
Zo test je 100 dagen of 100% elektrisch rijden bevalt
Het Groene Theater van NRC laat zien hoe duurzaam mainstream wordt
Praktische tips: zo krijg je een zonnepaneel op je dak

Over de schrijver

7 reacties op “Lowlands verrast met opmerkelijke groene innovaties”

 1. @Norman, Zou bubbelen op fossiele energie minder leuk zijn?
  Wordt er mnder gevlogen met het gebruik van een beetje biobrandstof of juist meer?
  Een e-auto wordt ook aangeprezen omdat het opladen zo goedkoop is, ongeacht de herkomst van de stroom

 2. @Remi, volgens mij is dit ook precies de bedoeling van llowlab: "De voorbeelden in het lijstje zijn allemaal voornamelijk van symbolische waarde." Het draait juist om het informeren en enthousiasmeren van festivalgangers over verschillende technieken. Juist doordat het leuk is (door bijvoorbeeld te bubbelen op zonne-energie) bereikt het juist wel de doelgroep. Wat mij betreft geen item om door te zagen met een kritische ondertoon. Verbeter de wereld en wees kritisch op het juiste moment

 3. @Bas, ik moet mark wel gelijk geven dat, ook al kan je met het OV en de pendelbus er wel heel erg veel mensen met de auto komen. Weliswaar veel carpoolend (wie is de BOB terug), maar toch. Een locatie naast het spoor had beter geweest.

 4. verstoken van OV ???
  Sinds jaar en dag rijden er (gratis) pendeldiensten vanuit harderwijk en lelystand/biddinghuizen.
  Mark, ben je er wel eens geweest?

 5. De voorbeelden in het lijstje zijn allemaal voornamelijk van symbolische waarde. Leuk om de aandacht op het onderwerp te richten, maar meer ook niet. Het gros van de lowlands bezoekers gaat niet in een zon verwarmd bubbelbad, dus de impact daarvan is verwaarloosbaar. Ik ben een beetje allergisch voor bedrijven die 'duurzaamheid' claimen en in feite geen donder doen.
  Wat doet Lowlands werkelijk op het gebied van duurzaamheid? Gebruiken ze groene stroom of draaien de generatoren nog gewoon op diesel? Verkopen ze plofkip of biologisch vlees?
  Als Lowlands dit serieus meent, gooien ze 10 euro bij de kaarten op zodat ze 100% op groene stoom kunnen en zetten ze niet een symbolisch biologisch eettentje neer, maar zorgen ze dat ze 100% biologisch eten hebben.

Reacties zijn uitgeschakeld.