Bezorgdienst Local Heroes helpt lokale ondernemers

Het is een mooi voorbeeld van initiatieven die ontstaan in tijden van crisis: bezorgdienst Local Heroes startte eind maart met een online platform waarop klanten online boodschappen bestellen bij lokale ondernemers. Local Heroes bezorgt de boodschappen aan huis, op een elektrische fiets. Afgelopen week haalden de initiatiefnemers één miljoen euro op.

Landelijk uitrollen

De bezorgdienst is momenteel actief in Amsterdam West, maar de initiatiefnemers willen het concept graag landelijk uitrollen. Die één miljoen euro kunnen ze dus goed gebruiken. Het geld is afkomstig van drie familiefondsen. In eerste instantie gaat het om één miljoen euro, maar mogelijk wordt dat later opgehoogd.

Marktaandeel lokale ondernemers

Local Heroes is opgericht door ondernemer Maarten Coumans. Volgens hem leveren lokale en kleine ondernemers al jaren aan marktaandeel in. Het is de bedoeling dat zij via het nieuwe platform kunnen opboksen tegen de grote (online) bedrijven. Iedereen kan boodschappen bestellen en krijgt het thuis afgeleverd. Afhalen is ook mogelijk: er is een pick-up point gerealiseerd aan de Ten Katemarkt in Amsterdam. Als je voor 15:00 uur een bestelling doet, krijg je het dezelfde dag thuisbezorgd. Dat is een stuk sneller dan de bezorgdienst van de gemiddelde grote supermarktketen.

Wat vind jij van dit initiatief voor het ondersteunen van lokale ondernemers? Laat het ons weten in een reactie! Lees ook vooral deze tips voor duurzaam en zero waste boodschappen doen.

Over de schrijver