Met Lokaalwijzer vind je de meest unieke producten uit je eigen buurt

Het idee voor Lokaalwijzer begon met een bosje bloemen. “Je moet het tweede weggetje ingaan en dan het tweede stalletje aan de rechterkant hebben,” zei de zus van Robin Dekker. Interessant, dacht hij, want als zij nooit het tweede stalletje gezegd had, hoe had hij dan kunnen weten dat ze daar de beste bloemen verkopen? Samen met jeugdvriend Dennis Moes richtte hij daarna Lokaalwijzer op.

Mensen lokaal wijzer maken

“Met Lokaalwijzer.nl willen we mensen de weg wijzen naar de lokale stalletjes en verkooppunten in hun eigen buurt,” vertelt Robin. “Samen met Dennis heb ik de website opgezet waar lokale bedrijven zelf hun waren en streekproducten kunnen aanbieden, foto’s kunnen plaatsen en informatie als openingstijden geven. “Als klant hoef je alleen maar je woonplaats of een categorie in te tikken en de lokale bedrijven worden zo gepresenteerd. En achteraf kun je een review achterlaten en zo jouw favoriete bedrijven steunen en aanprijzen. Zo weet iedereen straks de beste bosjes bloemen en lekkerste kaas van de boer om de hoek te vinden.”

Het is een lokale beleving

“Lokaal winkelen is meer dan je boodschappen doen. Het is echt een beleving. Je kan zien waar je producten vandaan komen, hoe ze worden gemaakt en je maakt gemakkelijk een praatje met de boer zelf. Het is veel persoonlijker en eigenlijk gewoon een stuk gezelliger. We weten allemaal sinds de coronatijd hoe belangrijk het is om lokale ondernemers te steunen. Toen bleven veel boeren zitten met hun producten die ze niet kwijt konden. Of simpelweg omdat je niet ver kwam werd lokaal steeds belangrijker. We merken dat mensen er echt blij mee zijn. Ons platform is een soort verzamelpunt waar je alle lokale bedrijven uit je buurt kan vinden.”

Lokaal en vooral lekker

“Doordat je reviews achter kan laten steun je niet alleen de lokale boeren maar je helpt ook andere mensen om de leukste plekjes en lekkerste lokale producten te vinden. Zo ontstaat er een heel netwerk. Er zijn inmiddels zo’n 750 bedrijven vindbaar op Lokaalwijzer.nl dus je vindt altijd wel een paar bedrijven in jouw eigen buurt. Of kijk eens tijdens je vakantie, dan vind je lekkere producten en krijg je gelijk een stukje sightseeing mee.”

Verrassend lokaal

“Wie weet er bijvoorbeeld dat er in Nederland bij Den Bosch in de buurt een kamelenmelkerij is? Ik wist het niet. Dat is toch uniek. Ze zijn de enige in Europa. En er bestaat ook een ezelinnenmelk zeepmakerij. En dat gewoon in de buurt. Wat mensen ook altijd heel verrassend vinden is de prijs. Veel mensen denken dat lokaal winkelen superduur is, maar dat is helemaal niet zo. Het is juist vaak goedkoper. Wij zijn blij dat we mensen echt lokaal wijzer kunnen maken op dit gebied. Het is niet alleen goed voor de lokale markt, maar ook voor de wereld en voor je eigen portemonnee.”

Ga eens om de hoek kijken

“Onze missie is nu heel nederland kennis te laten maken met lokaal kopen. Dat is beter voor de wereld en dat willen we stimuleren om zo een duurzame impact op gang te brengen. Daarvoor hebben we ook een Lokaal-Cadeau bedacht, speciaal voor bedrijven die hiermee hun medewerkers een lokale shopping ervaring cadeau kunnen doen. Zo hopen we ook vanuit grotere bedrijven het lokaal winkelen bekender te maken. Want lokaal winkelen is gewoon ontzettend leuk, je leert ervan en zeker ook als je kinderen hebt is het extra leuk want zo weten ze tenminste waar die kaas vandaan komt of dat melk niet in pakken groeit.”

Ben jij meer lokaal gaan shoppen tijdens de pandemie? En wat voor leuke zaken heb je hierdoor ontdekt? Deel je ervaringen door hieronder een reactie achter te laten. Lees ook hoe lokaal eten terrein wint met deze initiatieven.

Over de schrijver

1 gedachte over “Met Lokaalwijzer vind je de meest unieke producten uit je eigen buurt”

Reacties zijn gesloten.